U prodaju je krenula nova premium votka Ladoga grupe iz Rusije koja se nalazi u zlatnom jaju, a prodaje se po cijeni od 1600 eura, odnosno oko 12.000 kuna.

Pakiranje ukrašeno 24-karatnim zlatom je zapravo svojevrsna replika Fabergeovog jaja, koje je istoimeni zlatar izrađivao za rusku carsku obitelj krajem 19. i početkom 20. stoljeća.

Tvrtka svake godine proizvede 1200 ovakvih jaja u različitim bojama, a tek dio je urešen zlatom. Jaja bez pozlate prodaju se po nešto “pristupačnijoj” cijeni od 7500 kuna, a dolaze punjene sa staklenim bocama Imperial votke od 750 mililitara i sa 40 posto alkohola te s četiri čašice napravljene od Murano stakla. U jaju se nalaze i četiri čašice od Murano stakla U jaju se nalaze i četiri čašice od Murano stakla (Foto: Profimedia.hr)

Sama votka proizvodi se po recepturi staroj gotovo 300 godina od ruske pšenice i raži te vode iz najvećeg slatkovodnog jezera u Europi – Ladoga. Nakon destilacije votka se filtrira 12 puta.

Zanimljivo je pripomenuti da Ladoga grupa čak petinu svojih premium votki prodaje ljudima na aerodromima koji žele kući ponijeti pamtljiv suvenir.

Iako ima visoku cijenu, Imperial votka u replici zlatnog Fabergeovog jaja nije niti među top 10 najskupljih na svijetu. U bogatom izboru luksuznih boca ukrašenih kristalima i dragim kamenjem, najskuplja je pak ona Leona Verresa po imenu Billionaire Vodka iz 2015. godine.

Billionare Vodka ukrašena je s 20 dijamanata, a prodaje se po cijeni od 7,3 milijuna američkih dolara. Zlatno jaje s votkom pakirano je u drvenoj kutiji Zlatno jaje s votkom pakirano je u drvenoj kutiji (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju