Lizanje sladoleda za vrućih ljetnih dana ponekad može biti pravi pothvat, no zahvaljujući japanskom izumu svijet je postao bogatiji za poslastice koje odolijevaju visokim temperaturama.

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on

U trendu Limun kocke s grčkim jogurtom Jednostavno Lagane, osvježavajuće i silno ukusne: Recept za limun kocke s grčkim jogurtom Slani kolač s tikvicama i parmezanom Brzo i prefino Bolji od kruha: Recept za slani kolač s tikvicama i parmezanom Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"


Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posljedicama potresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski znanstvenici u Miyagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi.
 

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on


U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i potaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, znanstvenici su izolirali polifenol i angažirali kuhara kojem je zadaća bila napraviti novu vrstu deserta. Kuhara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlijekom i drugim sastojcima došao je do pobjedničkog recepta. Kanazawa ice koji ostaje hladan i na 28 stupnjeva Celzijusa može se kupiti u japanu za 28 kuna