Lizanje sladoleda za vrućih ljetnih dana ponekad može biti pravi pothvat, no zahvaljujući japanskom izumu svijet je postao bogatiji za poslastice koje odolijevaju visokim temperaturama.

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on


Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posljedicama potresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski znanstvenici u Miyagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi.
 

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on


U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i potaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, znanstvenici su izolirali polifenol i angažirali kuhara kojem je zadaća bila napraviti novu vrstu deserta. Kuhara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlijekom i drugim sastojcima došao je do pobjedničkog recepta. Kanazawa ice koji ostaje hladan i na 28 stupnjeva Celzijusa može se kupiti u japanu za 28 kuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju