Lizanje sladoleda za vrućih ljetnih dana ponekad može biti pravi pothvat, no zahvaljujući japanskom izumu svijet je postao bogatiji za poslastice koje odolijevaju visokim temperaturama.

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti


Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posljedicama potresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski znanstvenici u Miyagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi.
 

 

A post shared by 金座和アイス (@kanazawaice) on


U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i potaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, znanstvenici su izolirali polifenol i angažirali kuhara kojem je zadaća bila napraviti novu vrstu deserta. Kuhara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlijekom i drugim sastojcima došao je do pobjedničkog recepta. Kanazawa ice koji ostaje hladan i na 28 stupnjeva Celzijusa može se kupiti u japanu za 28 kuna