Lizanje sladoleda za vrućih ljetnih dana ponekad može biti pravi pothvat, no zahvaljujući japanskom izumu svijet je postao bogatiji za poslastice koje odolijevaju visokim temperaturama.
Kako bi pomogli poljoprivrednicima koji se moraju nositi s posljedicama potresa, cunamija i drugih katastrofa, japanski znanstvenici u Miyagiju bacili su se na istraživanje jagoda od kojih većina stanovnika u toj prefekturi živi.
U potrazi za različitim načinima na koje se mogu iskoristiti jagode i potaknuti njihova otpornost na vremenske neprilike, znanstvenici su izolirali polifenol i angažirali kuhara kojem je zadaća bila napraviti novu vrstu deserta. Kuhara je izluđivalo to što krema dodavanjem polifenola postaje previše gusta, ali nakon iskušavanja raznih varijacija s mlijekom i drugim sastojcima došao je do pobjedničkog recepta. Kanazawa ice koji ostaje hladan i na 28 stupnjeva Celzijusa može se kupiti u japanu za 28 kuna.