Jeste li ikada koristili sušilo za salatu? Ovo egzotično, ali na svjetskom tržištu sveprisutno kućansko pomagalo omogućava vam da nakon pranja kristalke, radiča, matovilca, endivije ili neke druge vrste lisnate salate odstranite sav višak vode.

Možda vam malo vode u salati ne smeta, no upravo će ona oslabjeti okus dresinga te tako unazaditi okus cijele salate.

Jamie Oliver slaže se da dobro posušena salata bolje upija dresing, ali i osigurava jaču hrskavost cijelog jela. Ako nemate ovo pomagalo u kući, britanski chef savjetuje da salatu stavite u čistu kuhinjsku krpu, dobro je zavežete i okrećete dok ne upije sav višak vode. U salatu možete staviti i pečene komade ribe U salatu možete staviti i pečene komade ribe (Foto: Stockfood)
Tako pripremljenu zelenu salatu pomiješajte s mrkvom i svježim krastavcima narezanim na trakice, svježim listićima mente, bosiljka, peršina ili nekim drugim začinskim biljem kako biste ju dodatno aromatizirali.

Ubacite bučine ili lanene sjemenke, orašaste plodove i komadiće sira kao što su feta, mozzarella ili neke od plavih pljesnivih vrsta. Ubacite li barem jedan od tih elemenata, salata neće biti dosadna, tvrdi Jamie Oliver.

I na kraju, ne zaboravite na preljev. Slavni britanski kuhar tvrdi da se dobar preljev radi od maslinova ulja i octa (ili limunova soka) u odnosu 3 naprema 1. Drugim riječima dresing napravite s tri žlice ulja i jednom žlicom octa, nešto papra i soli.

Čime još možete obogatiti salatu i preljev, pogledajte u videu Jamieja Olivera na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju