Ako spadate među one koji putovanjima vole i žele upoznavati svijet, velika je vjerojatnost kako ćete na svojim putešestvijima naletjeti na – Irce! Naime, kako donosi Lonely Planet, stanovnici Zemlje Sv. Patrika najveći su putnici na svijetu.

Tvrtka Hostelworld analizirala je podatke iz 170 raznih zemalja koji su otkrili kako najveći postotak putnika u odnosu na ukupan broj stanovnika dolazi iz Irske, a iza njih slijede državljani Australije i Novog Zelanda.



Stranica Hostelworld pratila je podatke od 2014. pa do danas, te se pokazalo kako najviše vole putovati Irci, ali se najčešće odlučuju na obilazak svoje zemlje, pa se Dublin, Cork i Galway nalaze u njihovih TOP 10 odredišta.

S druge strane, Australci koji su drugi na ljestvici uživaju u međunarodnim putovanjima, a najčešće se odlučuju posjetiti London, Amsterdam, Berlin i Barcelonu. Uz zemlje u kojima se nalaze nabrojeni gradovi, državljani "Land down under" rado putuju i u Švicarsku, Kanadu, Švedsku, Dansku...



Kad bismo u obzir uzeli samo broj rezervacija i zanemarili broj stanovnika neke zemlje, država s najviše putnika bila bi SAD, koju u stopu slijede Engleska, Njemačka, Australija i Kanada.

Što se tiče destinacija koje putnici najviše vole posjećivati, na prvom se mjestu nalazi London, a u zadnje tri godine država koja je ugostila najveći broj turista jest Španjolska, a odmah iza nje nalazi se Italija.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju