Sastojci:
1 srednje velika glavica cvjetače
100 grama naribane mozzarelle 
100 grama naribanog parmezana
100 grama sira cheddara
1 veliko jaje
50 grama svježeg bosiljka
50 grama svježeg peršina
1 češanj češnjaka
1 čajna žličica soli
½ čajne žličice papra

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.

2. U sjeckalici hrane sameljite cvjetaču. Omekšajte cvjetaču u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi u sveukupnom trajanju od osam minuta.

3. Pustite da se termički obrađena cvjetača malčice ohladi, pa je stavite u čistu kuhinjsku krpu te istisnite višak vode.

4. Pomiješajte sireve zajedno, pa polovicu smjese stavite u cvjetaču. U cvjetaču ubacite i razmućeno jaje, sitno nasjeckani svježi bosiljak i peršin, komadiće češnjaka, sol i papar.

5. Prebacite smjesu na papir za pečenje i formirajte pravokutnik. Pecite u pećnici dok rubovi ne postanu zlatnosmeđi.

6. Na vrh stavite ostatak sira i zapecite još 10 do 12 minuta.

7. Narežite na prutiće i poslužite toplo uz umak po želji i sezonsku salatu. Dobar tek!

U videu Taste of Homea pogledajte kako se rade ovi prutići sa sirom i cvjetačom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju