Više od stotinu predstavnika iz pedesetak turističkih agencija iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske, koji su tijekom dana posjetili radionicu u renoviranom hotelu Palace, imalo je priliku obnoviti kontakte, ali i razgovarati o daljnjoj suradnji s hotelijerima i ostalim turističkim subjektima iz Slovenije.

Također su se mogli upoznati s ponudama nekih novih turističkih subjekata koji su se pojavili na slovenskom tržištu i ekskluzivno se, po prvi puta na ovoj radionici, predstavili turističkoj poslovnoj javnosti.

Poslovna radionica okupila je 25 slovenskih turističkih subjekata, zadnji je put održana prije 4 godine, a odličan odaziv hrvatskih agenata pokazao je da su poslovne radionice tog tipa potrebne i korisne pa bi im, kako su naveli, odgovaralo da se održavaju svake godine.

Prvi put u Zagrebu se predstavio većini još nepoznat koncept odmora i smještaja – glamping.


Radi se o luksuznom smještaju u kućicama na drvetu i šatorima na molovima, a takav poseban odmor nudi „Garden Village Bled“ čiji su vlasnici i osmislili ovaj jedinstven koncept. I eko apartmani „Ortenia“ izgrađeni u prirodnom okružju Podčetrtka, novost su u slovenskoj turističkoj ponudi, a agenti koji su posjetili radionicu i dogovorili suradnju, sada će ih moći nuditi i kroz svoje aranžmane.


Najveći broj slovenskih sudionika na radionici, činili su predstavnici slovenskih termi koje su i najpopularnija odredišta za hrvatske goste.
Kako se bliži zima, radionica je bila idealno mjesto da svoju skijašku ponudu predstave i skiwellness destinacije, a na svoju uvijek atraktivnu ponudu podsjetili su i hotelijeri koji se nalaze uz prekrasna slovenska jezera Bled i Bohinj.

Uglavnom, glamping nam zvuči fantastično, a Bled i Bohinj se moraju baš poput Plitvica - vidjeti barem jednom godišnje. Slovenijo, vidimo se!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju