"Tijekom deset dana varaždinske ulice postaju istinski žive te pulsiraju ritmovima svjetske glazbe preplavljene neograničenom energijom čudnovatih uličnih perfomera.“ Ovako je najveća kanadska turistička web-stranica Flightnetwork.com opisala Špancirfest uvrstivši ga na ovogodišnji popis najboljih europskih umjetničkih i kulturnih festivala. Veseli špancireri tako su se našli uz bok utjecajnim manifestacijama iz velikih turističkih i kulturnih centara poput Lisabona, Barcelone, Praga i Budimpešte.

Veliko je to priznanje kvaliteti i popularnosti Špancirfesta izvan granica Hrvatske, no još je veća čast ponovno ugostiti više od 265.000 posjetitelja na varaždinskim ulicama tijekom trajanja festivala. Naime, upravo toliko zaljubljenika u dobre emocije svake godine hrli u Varaždin, a ove ih se godine očekuje još i više, jer se sprema 60 glazbenih programa – 28 koncerata na tri glazbeno profilirane pozornice, sati i sati zabave uz DJ-e i heroje ulica, šest kazališnih predstava te čak 150 uličnih programa, nikad atraktivnija Kreativnica, bogata gastronomska ponuda i još brojna iznenađenja.

Od 17. do 26. kolovoza, za manje od mjesec dana, u Varaždinu će se održati jubilarni 20. Špancirfest. Izuzev najveće kanadske turističke web-stranice uvršten je i u probrano društvo posebno odabranih destinacija Mastercardove platforme Priceless Cities. Riječ je o internetskoj destinacijskoj stranici koja korisnicima Mastercard kartica pruža jedinstvene mogućnosti, privilegiran pristup raznim događanjima te posebne ponude - kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i putuju.

S 42 destinacije dostupne za korisnike iz 87 zemalja, ovo digitalno odredište nikada ne izlazi iz mode te daje priliku za uživanje u najboljim sportskim manifestacijama, zabavi, gastronomskim ponudama, kupnji i drugim pogodnostima. Za razliku od ostalih internetskih stranica za putovanja, Priceless Cities pruža jedinstven pogled iza kulisa, na privatna iskustva i ulaznice za najpoželjnija događanja isključivo za korisnike Mastercarda. I za 20. slavljeničko izdanje festivala pripremljena je posebna ponuda, a sam odabir Špancirfesta da bude na popisu tih pomno biranih iskustvenih destinacija lijepa je potvrda globalne kvalitete.

Turistička zajednica grada Varaždina je uz podršku Grada Varaždina te brojnih sponzora i partnera festivala za ovo slavljeničko izdanje najvećeg, najpopularnijeg i najraznovrsnijeg hrvatskog festivala pripremila bogat program koji će kao i svake godine povijesnu gradsku jezgru Varaždina pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe.

Koncertni niz na PAN pozornici kod Starog grada započet će Bajaga i instruktori, stari znanci Špancirfesta na kojem su 2010. i 2015. održali sjajne i emocijama prepune nastupe te se vraćaju da zajedno proslavimo 20. rođendan.

Kao generator kreativnosti za sve uzraste, Špancirfest je za svoje 20. izdanje pripremio i posebno raskošan program Parka kreative ujutro i poslijepodne, svakog od deset festivalskih dana. S četrdesetak radionica, predstava i popularnim Vindilandom, maleni špancireri sigurno neće ostati zakinuti za dobar provod. Ove godine zabava se podiže na višu razinu kroz novootvoreni - zabavni park! Osim toga, program radionica ove je godine mnogo širi te dopunjen LOOP glazbenom klinikom s tridesetak besplatnih, edukativnih radionica za sve koji žele početi svirati ili proširiti svoje sviračko umijeće i znanje.

Špancirfest tako po dvadeseti put vjerno zadovoljava potrebe velikih i malih, domaćih i stranih, zahtjevnih i skromnih. Naposljetku, tu je i raskošna izlagačko-prodajna ponuda, a na Špancirfestu ćete moći doživjeti i brojna gastronomska iskustva, Vinski grad i još desetine raznih popratnih programa. Pa tko bi to propustio?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju