Vrhunski glazbeni nastupi
, odlična gastronomska ponuda i impresivni multimedijski i umjetnički performansi očekuju posjetitelje Špancirfesta, koji slavi svoj 18. rođendan.

Od 19. do 28. kolovoza, na 3 festivalske pozornice nastupit će Manu Chao i La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Lajbach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra te brojni drugi.

Jedna od novosti punoljetnog izdanja festivala je i proširenje prostora održavanja na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru, čime je Špancirfest postao jedini hrvatski festival koji se održava na površini od 35 hektara.

Zahvaljujući dodatnom prostoru, svoje vještine moći će pokazati i francuska skupina Transe Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Mú, najveći ulični performans dosad izveden u Hrvatskoj. Usto, za posjetitelje su pripremljene i brojne edukativno-zabavne radionice, nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada i druge aktivnosti.

Najbolji hrvatski restorani će, u sklopu festivala hrane i pića na Starome gradu, ponuditi svoje maštovite i ukusne inačice ulične hrane.

Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban prostor, Park kreative koji je zamišljen je kao mjesto koje će poticati dječju kreativnost.

Kako ovogodišnje izdanje Špancirfesta slavi punoljetnost, tom je prigodom osmišljen i slavljenički parfem '18', a Hrvatska pošta, u petak 19. kolovoza, na prvi dan festivala, koristit će i posebni poštanski žig.

Sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu mogu se kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna za Manu Chao La Ventura. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju