1. Izaberite voće
Postoji mnogo voća koje možete pripremati na roštilju. U principu, trebali biste izbjegavati ono koji imaju veliku količinu vode (bobice treba izbjegavati, dok lubenica ima odličan okus). Voće poput jabuke, kruške, ananas najlakše je za pripremu na žaru jer zbog svoje teksture i pri višim temperaturama zadrže svoj oblik. Mekanije voće (šljive, nektarine, mango ili breskva) mora biti pažljivo pripremano, jer ako ostane predugo na vatri, postane previše mekano. U svakom slučaju voće treba biti svježe.

2. Pripremite voće
Jabuke i kruške prepolovite ili prerežite na četvrtine. Breskve, nektarine, šljive ili trešnje su vrlo dobre napiknute na štapiće. Dinje treba izrezati na debele komade (poput odreska), banane ogulite i uzdužno prerežite na pola.

3. Dajte mu novi okus
Nakon što ste narezali voće, uronite ga u hladnu vodu kako bi se povećala količina tekućine i tako postalo sočnije. U vodu možete dodati neke začine za koje mislite da će ići dobro s odabranim voćem (npr. u jabuke staviti cimet). Ostavite ga u vodi 30 minuta.

4. Temeljito očistite roštilj
Rešetka na kojoj se peče voće mora biti bezprijekorno čista - ne želite svoje voćne arome miješati sa mesom, ili? Kotlet-marelica, ili smokva-batak, zanimljivo...

5. Koristite aluminijsku foliju
Mekano voće treba peći u aluminijskoj foliji. Izrežite ga na manje komade i pustite da se opusti 15 do 20 minuta. Ako ste htjeli naglasiti okus karamele, preko već pečenog, vrućeg voća - možete posuti smeđi šećer. Ili sve to napravite na nekoj fešti, pa se osladite nakon muškog roštilja, sve u svemu, želimo vam dobru zabavu!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju