Sastojci:
10 dag odojka (240 kcal / 10 dag)
5 dag ječma (350 kcal / 10 dag)
20 dag čimulica (30 kcal / 10 dag)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag)
sol, papar

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Prodaja nekih vrsta iznutrica u SAD-u je zabranjene Od 1971. godine U Hrvatskoj se ovaj komad mesa može kupiti u bilo kojoj mesnici, a u SAD-u je prodaja zabranjena zakonom

Priprema:
- ječam skuhati u slanoj vodi
- čimule kratko pirjati na malo maslinovog ulja, posoliti
- dodati ocijeđeni ječam i pečeni odojak narezan na kockice, popapriti

Čimulice - dalmatinski naziv za mlade izdanke kupusa koje izrastaju iz starih nakon rezanja. Izgledaju kao mali kupusići koji su laganiji od samog kupusa, a istovremeno su puno blažeg, ali i posebnog okusa. Vrlo su nježne pa ih se ne treba kuhati u vodi, dovoljno ih je pofuriti vrućom vodom ili kuhati na pari.

Radi se o vrlo ukusnoj zelenjavi koju nije potrebno dugo pripremati. Okus vuče na svježi kupus, ali je malo blaži s naznakama slatkoće, ali i lagane grkosti.

Ovaj i još brdo recepata pronađite na blogu minus40kg!