Češnjak
Bijeli luk je u povijesti bio korišten za sve - od sprečavanja gripe do lijeka protiv kuge. Sirovi češnjak je izvrstan za sprječavanje niza bolesti, usporava rast bakterija te uspješno uništava bakterije, viruse i gljivice. Vrlo je učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i hunjavica, a izvrstan je i za smanjenje kolesterola u krvi. I tjeranje djevojaka željnih poljubaca, ali to je nedostatak...

Bademi
Najzdraviji od svih orašastih plodova. Istraživanjima je utvrđeno da se kile brže gube ako je u prehranu uključen badem. Osim toga, pomaže i u regulaciji krvnog tlaka.



Ocat

Neka istraživanja govore u korist toga da ocat ubrzava metabolizam, dakle istodobno i pomaže tijelu u procesu probave i sagorijevanja kalorija.

Jalapenos

Slično kao i ocat ubrzavaju metabolizam, kao i mnogi začini ovog tipa. Ljuto je zdravo!

Ulje noćurka

Ulje se dobiva iz biljke istog imena i sadrži esencijalne masne kiseline koje pomažu metabolizmu. Usto pomaže u borbi protiv kolesterola, umora, regulira razinu hormona, i još mnogo toga.

Sjemenke lana i pinjoli
Vrlo su zasitni i smanjuju apetit. Sjemenke lana sadrže i omega3 masne kiseline i vlakna što je svakako dobro za tijelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju