Sastojci:

- 2 šalice vode
- 2 šalice glatkog brašna
- Svježe šljive ili džem po želji
- Sol (po želji)
- 2 do 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.

2. Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.

3. Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.

4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.

5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.

6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.

7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.

Savjet:

- Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje

- Recept je dovoljna za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna

- Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke

- Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge

VIŠE BRZIH I GENIJALNIH RECEPATA PRONAĐITE NA ZADOVOLJNA.HR

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju