Bili vam ovi zakoni smiješni ili ne, znajte da će vas dohvatiti ruka pravde ako se na Aljasci odlučite napiti sa losom. Donosimo vam neke od glupljih stvari zbog kojih u SAD-u možete završiti u zatvoru ili s ovećom globom.

Zabranjeno hladno pivo u Oklahomi
Ako pivo ima više od 4 % alkohola, MORA se prodavati na sobnoj temperaturi. Što Britance čini vrlo sretnima, sve dok ne shvate da su Britanci, i da su u Oklahomi.

Čedne etikete na vinskim bocama u Alabami
Ozbiljno - ako želite prodavati vino u Alabami, zaboravite gole dame, zaljubljene konje (Kitokret), ili što god bezbožni Francuzi i ini stavljaju na etikete - ovdje su takvi motivi zabranjeni.

U domovini Burbona zakonom je zabranjeno točenje alkohola
Turisti koji hrle posjetiti povijesne destilerije na području Kentuckyja nerijetko se iznenade kada ne mogu kušati burbon iz razloga što je u većini države zabranjeno točenje alkohola. Odnedavno je dopušteno kušanje, ali svega par gutljaja.

U Georgiji je dozvoljeno je piti u javnosti, ako nitko ne primjeti da ste pijani
Uprava svakog grada odlučuje kako će se postaviti prema konzumiranju alkohola u javnosti. Uglavnom, u mnogim gradovima možete hodati okolo piti što god želite, sve dok se ne spotičete, ili na neki drugi način otkrijete drugima da ste si malo spili.

U Teksasu ne napiti možete samo sjedečki
Po zakonu, stoječki vam je dozvoljeno popiti samo tri gutljaja piva. Srećom, u Teksasu je sve veće, pa valjda i krigle!

Nema "sreće" u Massachusettsu
U Massachusettsu ne postoji happy hour. Barem ne kad je piće u pitanju. Što je ustvari i razumljivo, ako uzmemo u obzir da državna ekonomija u Bostonu, u jednom neradnom SATU izgubi oko 1.309.788 dolara.

Zabranjeno je napiti losa na Aljasci
Na Aljasci je protuzakonito dati losu pivo. Sama činjenica da je to bilo neophodno zakonom regulirati, čini Aljasku još interesantnijom.

Ne pij dok voziš... konja!?
U Coloradu je protuzakonito piti dok jašeš na konju, jer je konj - vozilo. Sigurni smo da je zbog ovoga igranje pola mnogima manje interesantan.

U Južnoj Karolini i Kentuckyju zabranjen je alkohol na dan izbora
Ako ništa drugo, ovaj zakon stvarno otežava čestitanje pobjedniku.

Ohio zabranjuje čašicu-dvije s - ribom
Zabranjeno je ribama davati alkohol, ali zato vi smijete piti ko smuk.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju