"Pivski trbuh" je mit budući da ne postoje znanstveni dokazi koji ukazuju na to da pivo uzrokuje debljanje, - kaže nutricionistica dr. Kathryn O'Sullivan.

Naravno da ćete se udebljati ako konzumirate ogromne količine, ali to isto vrijedi za bilo koje drugo piće. Iako dr. O'Sullivan ne osporava dokaze o utjecaju prekomjerne konzumacije alkohola na povećanu smrtnost, ona tvrdi da umjerena konzumacija ima mnogo zdravstvenih prednosti.

Ljudi u Velikoj Britaniji su na nekoj vrsti dijete u prosjeku gotovo 14 godina svog života, najčešće zbog neznanja i predrasuda o kaloričnosti pića. Više od pola populacije odraslih ne zna koliko kalorija ima pivo. Dr. O'Sullivan zaključuje da ako dvije čaše vina dnevno zamijenimo sa dvije boce piva, godišnje u tijelo unesemo 58.240 kalorija manje. Osim toga, pivo sadrži mnoge bitne vitamine i minerale koji naš mogu zašitititi od bolesti srca, osteoporoze i dijabetesa.

Profesor Arne Astrup, voditelj Odjela za nutricionizam na Sveučilištu u Kopenhagenu u Danskoj, također je izjavio da nema konkretnih znanstvenih dokaza koji podupiru tezu o "pivskom trbuhu".

Dakle, od male količine piva se nećete udebljati, ali još jednom naglašavamo: kao u svemu ostalom - bitna je količina. Smanjite unos mesine s roštilja i desetaka šaka kikirikija i čipsova dok gledate utakmice, pa neće biti problema sutradan i inače! Ali tek nakon prvenstva! Šalimo se, samo umjereno!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju