Mladi gospodin Magdić uopće nije ekstreman poput svojih rakija, nego sasvim pristojan i zanimljiv mladić, koji putuje zemljom i nudi svoje proizvode. Nešto poput trgovačkog putnika koji, umjesto raznog posuđa, pristupnice crkvi, ili pak navodno zdrav shake u obliku pudera – sa sobom nosi svojih par boca i bočica.


„Sve je počelo tako da smo jednoga dana konačno shvatili da pola Rastoka i Slunja obožava rakiju koju skuha naš djed, pa smo spojili ugodno s korisnim, i na obiteljskoj se bazi krenuli igrati s aromama i okusima. Počelo je sasvim bezazleno, i onda je odjednom krenulo. Danas imamo bazu od desetak različitih pića, koja pokušavamo distribuirati na sve moguće načine, a u zadnje vrjeme se Facebook pokazao kao najbolji u tome (povećalo nam je prodaju cca 15%), a radimo dostavu na kućnu adresu - naručiš ujutro, navečer ti je u kućnom baru, naravno, ako ste na području Zagreba. Ovdje je adresa, pa ako ste žedni...


Tijekom godina uspješnog poslovanja u ugostiteljstvu uvidjeli smo da nema smisla sufinancirati nekolicinu "fensi" ugostitelja samo radi njihovog zvučnog imena, a koji su zapravo samo besramno i beskrajno žicali pića, plakate, hostese, i čekati da plate račun za 5 litara po par mjeseci ili čak i nikad. Zato smo nastavili surađivati samo s najboljim i fer ugostiteljima te se zahvaljujem na dobroj suradnji svima s kojima trenutno radimo. Nadamo se proširenju i još boljoj uzajamnoj suradnji, kako na zagrebačkom, tako i na području Lijepe nam naše.. Preporučam to i svim ostalim malim proizvođačima.“
Rekao nam je Igor Magdić dok nam je točio likere, od blažih prema jačima.

Jaka ekipa Teletexta Nove TV, kojima je kušanje rakija kao naručeno upalo u teambuilding, nakon duljeg testiranja i razmišljanja donijela je sljedeće ocjene:


Majmunovača
– liker od banane (24%): sjajna ideja, čovjek jednostavno ne može odoljeti a da ne naruči nešto ovakvog imena. Miris rastaljene čokoladne bananice, okus ženskasto bedast, klasični liker na tragu kruškovca.

(Berba banana u Slunju!)

Borovniček
– liker od borovnice (24%): u rangu klasičnih voćnih rakijica koje Hrvati deru po elitnim skijalištima, a onda žicaju susjede 200 kuna do plaće. Zgodno, voćno, vuče na domaći pekmez, pa bi ga neki stavljali u palačinke...

Medica – rakija od meda (24%): e, ovo je već ozbiljno dobro. Kako je autor ovih redaka za prošli Božić radio test medica po centru Zagreba, ova bi definitivno ušla u top 3. Snažna, konkretna, gusta i stvarno medna, a ne lažno melasasto nikakva, kakve najčešće dobivano po fensi lokalima. Možda mrvu preslatka, ali općenito oduševljenje.

Višnjevac – liker od višnje (24%): kako je autor ovih redaka bio ponosni član žirija festivala rakija u istarskom Humu, dobro, jednokratno, tako moram pohvaliti vjerojatno najbolji višnjevac u jeko dugo vremena. Napravljen od prirodnog koncetrata višnje Maraske, u fantastičnom omjeru, odmah me baca na dane prakse u tvornici Josip Kraš, kad smo krišom krali napuknute i zgužvane Griote koje su promakle babuškama na traci. Vrhunski!

Dunjevača – rakija od dunja (40%): dosta je bilo šale s likerima za djevojke, prelazimo na ozbiljna pića. Iako smo pomislili da je Dunjevača muški proizvod, svojim je mirisom oduševila prvo – žene. Korektno i konkretno, vjerojatno izvrsno kad se ne miješa s pola trgovine voćem, žeže i pali kao da ste na nekoj splavi na Dunavu.

Viljamovka – rakija od kruške vilijamovke (40%): najveća količina oduševljenja glavnog urednika teletexta, koji je ostatak boce ponio i na nastavak teambuildinga. Ono što treba imati svaka viljamovka – miris, bistrinu, i ne prejak nalet alkohola. Nije sad triput pečena kao Stomaklija ili Žolta, ali da valja – valja!

Sretno pripiti zahvaljujemo Igoru, i bilježimo se sa štovanjem za sljedeće evente, ponosni što sad znamo nešto više o tome kako nastaje najnoviji hit na hrvatskoj noćnoj sceni otkako su radleri konačno izgubili zamah.

Iduća degustacija biti će u novootvorenoj kušaonici rakija Magdić gdje se rakija može piti u neograničenim količinama. Više o tome, kao i vodič za dostavu rakija na kućnu adresu (bolje od Bo frosta), na ovom linku! Živjeli!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju