Prije puta se morate pripremiti i opremiti:

1: Mini pakiranja alkoholnih pića
Slabo je poznata činjenica da vam je dozvoljeno u avion unositi zapečaćene mini-boce cuge, jedino vam ih je zabranjeno konzumirati za vrijeme leta. Dakle, ako želite dodatni užitak u letu, obrstite djutić zbog nekoliko 'sastojaka', tj. Jägermeister, pelinkovac, votku i sl. Samo pazite da su manji od 100 ml.

2: Opustošite hladnjak
Uzmite ljuti umak, neki sirup, par kriški limuna ili limete, maslinu-dvije, malo kore od naranče...

3: Upamtite što možete ugrabiti s konobarovih kolica
Par paketića šećera i papra, limenku Red Bulla, pola litre čokoladnog mlijeka, itd. Nemojte zaboraviti šalicu s poklopcem i slamčicu (to možete 'posuditi' iz aerodromskog fast-fooda).

Sada kada imate manje više sve sastojke, i spremni ste početi karijeru 'putujućeg barmena', pa evo i par jednostavnih recepata.

Tradicionalni koktel
Pelinkovac, kriške naranče, paketić šećera, od stjuardese naručite jedan whiskey i čašu vode.
Priprema: ništa lakše, savršeno za kratki poslovni let - jednostavno pomiješajte šećer s 2-3 prsta pelinkovca i malo vode. Dodajte viski, promiješajte, i - ako stvarno želite impresionirati tetu na susjednom sjedalu- ukrasite s kriškom naranče.

Colt 45
Iz torbe izvucite mini Jagermeister, s kolica ugrabite limenku Red Bulla, veliku čašu, malo leda i gin.
Priprema: 2 dcl Jägera, 1 dcl gina i led. Na vrh dodajte kap Red Bulla i promiješajte. Sada uživajte u biljnim okusima gna i Jägera cijelim putem do Las Vegasa.

BloodyMary
Mini ljuti umak, celer, paketić papra, opet opustošite stjuardesina kolica, i ovaj joj put uzmite led i votku.
Priprema: Umjesto soka od rajčice pomiješajte votku s ljutim umakom i prstohvatom papra. Ne samo da je okusa kao tradicionalna Bloody Marry, već će vas definitivno razbuditi na ranojutarnjem letu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju