Na press konferenciji u vinoteci Vivatina u Boćarskom domu, Prisavlje 2, predstavljena su vina iz vinarije Il Pallagio/Toskana u vlasništvu Stinga i njegove supruge Trudie. Kušanje Stingovih vina, ocijenjenih visokim ocjenama Wine Spectatora, Roberta Parkera, održano je uz sjajnu zakusku eko proizvoda u vinoteci Vivatina, vlasništvu četiri hrabre poduzetnice, koje su ekskluzivno zastupstvo ovih vina dobile zbog eko friendly usmjerenja, podržavanja eko proizvođača vina i hrvatskih eko delicija.

Vinoteka Vivatina je kultna zagrebačka vinoteka sa već 17 godina postojanja. Vinoteka ima oko 500 etiketa vina iz cijeloga svijeta, a tu su i sirevi, namazi, jelenji naresci, maslinova i bučina ulja, kao i Vivatinina nova linija ekoloških proizvoda Wauu... što sve možete provjeriti na njihovoj web stranici.


Sama priča o Stingu kaže da se zaljubio u Toskanu (on ili njegova supruga, svejedno), kupio Villu il Palagio, zaposlio vrhunske vinare i vinogradare specijalizirane za biodinamički uzgoj, i - dobio sjajna vina. Probali smo dva - klasični chianti '12, očigledno je namijenjen za podizanje atmosfere, čim se zove When We Dance, dok je Casino delle Vie '10 (fermentiran u inoksu, odležao godinu dana u baricima i dozrijevao još pola godine u bocama) - ostavio puno upečatljiviji dojam. Ozbiljno vino. Nimalo Fragile...

Vivatine su osnovale i klaster Natura koji promiče i podržava proizvodnju i prodaju vina, meda i maslinovih ulja iz ekološke proizvodnje. Eko friendly butik hrane i vina pokušat će tako od hrvatske, prilično masovne publike - odgojiti elitu. Namaz od maslina i onaj od čvaraka jučer su upravo osvojile jedan glas! Navratite u Vivatinu na eko klopu i fina vina!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju