Gusti umak od sušenih rajčica, pečenih paprika i sirnog namaza sjajan je dodatak brojnim jelima. Možete ga servirati kao prilog uz meso i povrće, namazati na kruh i lepinju ili poslužiti uz čips i krekere.

Da biste napravili ovaj umak potrebne su vam sušene rajčice u ulju, sirni namaz, kiselo vrhnje, parmezan, bijelo vino, ljutika i poneki začini.

Jarku boju i dubinu okusa dat će vam pečene paprike – ispeći ih možete sami, ili upotrijebiti kupovne iz staklenke. Ako volite ljutu hranu, dodajte i malo ljutog umaka.

Umak od rajčica i paprika - sastojci:

  • 170 g pečene paprike
  • 100 g sirnog namaza
  • 65 ml bijelog suhog vina
  • 65 ml kiselog vrhnja
  • 30 g naribanog parmezana
  • 20 g sušenih rajčica
  • 2 žlice ulja od sušenih rajčica
  • 1 čajna žličica nasjeckanog češnjaka
  • ½ ljutike
  • ljuti umak po želji

Umak od rajčica i paprika - priprema:

  1. U tavi zagrijte malo ulja od sušenih rajčica i na njemu prepirjajte sitno nasjeckanu ljutiku. Pirjajte oko tri minute. Dodajte i nasjeckane sušene rajčice, nasjeckani češnjak paprike i pirjajte oko jedne minute.
  2. Podlijte povrće s bijelim vinom i kuhajte dok alkohol ne ispari. Uklonite tavu s vatre.
  3. Umiješajte u ohlađenu smjesu sirni namaz, kiselo vrhnje i naribani parmezan. Začinite s ljutim umakom po želji. Dobar tek!

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

3 odlična razloga zbog kojih bismo češće trebali jesti paprike Paprike Salata od paprike Punjene paprike - 4 +5 Svinjetina u umaku od dimljene slatke paprike