Špagete s umakom od rajčice i mljevenim mesom možete napraviti i u jednom loncu ili tavi u relativno kratkom vremenu – za otprilike pola sata.

Ovo je idealan visokoproteinski ručak ili večera kada nemate puno vremena za sjeckanje, pirjanje, kuhanje i pospremanje. Recept je to bez nereda i komplikacija.

Za pripremu morate nasjeckati tek luk, zdrobiti češnjak i natrgati nekoliko listića bosiljka, sve staviti u jednu posudu i pustiti da se termički obradi do kraja.

Špageti s mljevenim mesom - sastojci:

  • 800 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 450 g mljevene junetine
  • 300 g suhih špageta
  • 1 manji luk
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji
  • listovi bosiljka
  • biljno ulje za pirjanje
  • parmezan po želji

Špageti s mljevenim mesom - priprema:

  1. U velikoj tavi ili loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte mljevenu junetinu i nasjeckani luk – pirjajte dok meso ne izgubi crvenu boju. Začinite sa solju i paprom. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još pola minute.
  2. Dodajte nasjeckane rajčice i mesni temeljac. Sve dobro promiješajte. Ubacite i sušene špagete te uronite pod tekućinu da budu potpuno prekriveni. Poklopite tavu i kuhajte sve zajedno 15-20 minuta dok tjestenina ne upije svu tekućinu, a meso se termički ne obradi do kraja.
  3. Kad je jelo gotovo pospite ga s naribanim parmezanom i svježim bosiljkom te poslužite. Dobar tek!

U trendu Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Pohane tikvice ukusno su ljetno jelo Tjedni jelovnik 7 "sirotinjskih", ali finih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se mogu napraviti za pet eura Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati

Pogreške u kuhinji koje se ne opraštaju: Pirjate li mljeveno meso prije motanja u sarmu? Pasta Soparnik/Ilustracija Sarma +2 Burrata