Špagete s umakom od rajčice i mljevenim mesom možete napraviti i u jednom loncu ili tavi u relativno kratkom vremenu – za otprilike pola sata.
Ovo je idealan visokoproteinski ručak ili večera kada nemate puno vremena za sjeckanje, pirjanje, kuhanje i pospremanje. Recept je to bez nereda i komplikacija.
Za pripremu morate nasjeckati tek luk, zdrobiti češnjak i natrgati nekoliko listića bosiljka, sve staviti u jednu posudu i pustiti da se termički obradi do kraja.
Špageti s mljevenim mesom - sastojci:
- 800 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
- 500 ml mesnog temeljca
- 450 g mljevene junetine
- 300 g suhih špageta
- 1 manji luk
- 3-4 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
- listovi bosiljka
- biljno ulje za pirjanje
- parmezan po želji
Špageti s mljevenim mesom - priprema:
- U velikoj tavi ili loncu zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte mljevenu junetinu i nasjeckani luk – pirjajte dok meso ne izgubi crvenu boju. Začinite sa solju i paprom. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte sve zajedno još pola minute.
- Dodajte nasjeckane rajčice i mesni temeljac. Sve dobro promiješajte. Ubacite i sušene špagete te uronite pod tekućinu da budu potpuno prekriveni. Poklopite tavu i kuhajte sve zajedno 15-20 minuta dok tjestenina ne upije svu tekućinu, a meso se termički ne obradi do kraja.
- Kad je jelo gotovo pospite ga s naribanim parmezanom i svježim bosiljkom te poslužite. Dobar tek!
Pogreške u kuhinji koje se ne opraštaju: Pirjate li mljeveno meso prije motanja u sarmu?