Pjenasti oblaci tučenih bjelanjaka skuhani u mlijeku jedan su od omiljenih deserata od jaja za koji ne treba pećnica, pa ni previše sastojaka. Iako marljivo skuplja obožavatelje, šnenoklama neki predbacuju da se previše osjeti miris jaja, ali i za to ima rješenja.

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima

U lonac ulijte mlijeko i stavite začine - zvjezdasti anis i klinčiće umotane u gazu ili filtar-vrećicu pa kuhajte do vrenja.

Koristiti možete i mahunu vanilije koju prepolovite i izvadite joj unutrašnjost, a poslužit će i ekstrakt vanilije. Volite li cimet, u gazu stavite i manji štapić. Neki kuhari za boju i okus dodaju i kurkumu.    

Dok se mlijeko zagrijava, odvojite bjelanjke i istucite ih u snijeg sa šećerom. Iz mlijeka izvadite začine i snijeg žlicom spuštajte u toplo, ali ne i kipuće mlijeko.

Gotove šnenokle ukrasite ribanom čokoladom, pistacijama koje prethodno zdrobite u mužaru ili pak voćem, bilo svježim ili iz kompota.

Recept za šnenokle provjerite ovdje.

Božićna bajka u Vrbovcu: Omiljena Birtija u kojoj možete kupiti ručno rađene kuglice i pijuckati tople koktele Birtija - 14 Birtija - 13 Birtija - 12 +15 Birtija - 11