Pečeni kukuruz savršen je prilog ljetnim ljetima, ali i odličan međuobrok. Njegova termička obrada mnogima pak predstavlja veliki problem, zbog čega ga radije kupe od uličnog prodavača nego samostalno pripreme u svojoj kuhinji.

Oni koji se usude na ovaj pothvat satima namaču klipove kukuruza u vodi kako bi ga omekšali prije termičke obrade. Drugi se znoje nad velikim loncem vode da bi ga skuhali.

Treći će reći da ga je najlakše pripremiti na roštilju jer će biti savršeno pečen za svega 15 do 20 minuta. No valja znati da takvo pečenje zahtijeva da netko stalno bude prisutan uz roštilj i okreće klipove.

Roštilj Hrana i piće Obrnuta marinada: Trik profića za savršeno meso s roštilja

RV Geeks s YouTubea tvrde da je klip moguće ispeći za samo 12 minuta – i to u mikrovalnoj pećnici.

U mikrovalnu pećnicu možete staviti do tri klipa s listovima. Namjestite da se peku 12 minuta, a potom ih pažljivo kuhinjskim rukavicama prebacite na dasku za rezanje.

Nožem odrežite kraj klipa, pa lagano istisnite cijeli kukuruz kroz listove na radnu površinu. I to je to! 

U YouTube videu RV Geeks pogledajte najlakši način za pečenje kukuruza.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju