Hrani možete produžiti rok trajanja ako ju spremite u zamrzivač. To se ne odnosi samo na svježe povrće, voće, meso i ribu, već i gotova jela poput juha, variva, umaka i slično.

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Slika nije dostupna Hrana i piće Sastojak koji ne biste smjeli staviti u zamrzivač ako planirate peći kolače

No, umjesto u kutije, ostatke hrane spremite u plastične vrećice sa zatvaračem. Najvažniji dio? Rasporedite hranu ravnomjerno u vrećici – „na tanko“ – kako bi zauzimala što je moguće manje prostora u zamrzivaču.

Ne samo da takva pohrana štedi važan prostor, već vam omogućava i brže zamrzavanje i odmrzavanje namirnica i jela. Što se hrana kraće zamrzava, to ima i bolji okus nakon odleđivanja, tvrde stručnjaci.

Naranče Hrana i piće Kupili ste previše? Hrana koja ne podnosi čuvanje u zamrzivaču

Ako na raspolaganju imate uređaj za vakumiranje, iskoristite ga. U suprotnom nabavite obične vrećice sa zatvaračem od svega par kuna, ubacite u njih hranu koju želite zalediti, postavite ih na ravnu površinu pa rukama istisnite sav višak zraka i ravnomjerno rasporedite sadržaj. Tek onda zatvorite vrećicu i stavite u ledenicu.