Zamrzivač je odlično mjesto za pohranjivanje kvarljivih namirnica, a pogotovo u ljetno vrijeme. U njega možete spremiti i tako produžiti trajanje brojnim sastojcima od kruha i mlijeka do voća, povrća ili čak brašna za pečenje kruha i kolača.

Ako planirate peći kolače, na ovo mjesto ne biste trebali spremiti čokoladu s visokim postotkom kakaa koja se inače koristi u pripremi slastica.

U trendu Uštipci/Ilustracija Recept za najbolje uštipke Sinjski, vrlički, hercegovački: Sve tajne slasti najboljih uštipaka Savijača od tikvica/Ilustracija Ljetna bučnica Savršena! Recept za savijaču od tikvica i sira s gotovim korama Sataraš Najbolji recept za sataraš Miriše na sataraš: Recept za ljetni klasik koji savršeno paše uz meso, rižu ili tjesteninu

Slika nije dostupna Hrana i piće Greška koju mnogi rade kad kupe sladoled u kutiji

Svi tipovi čokolada bi se trebali pohranjivati na tamnom i suhom mjestu bez direktnog izvora svjetlosti te na temperaturama od 15 do 21 Celzijev stupanj.

Odlaganje čokolade na previše toplo ili previše hladno mjesto dovest će do „cvjetanja“ masti kakaova maslaca u proizvodu zbog čega će se na površini pojaviti bijele čestice. Iako je takva čokolada još uvijek jestiva, promijenila joj se tekstura.

Brašno Hrana i piće Jeste li znali? Ovo treba napraviti odmah nakon kupovine brašna

Cvjetanje masti onemogućuje i pravilno temperiranje čokolade što je slastičarska tehnika za pripremu glazura i drugih vrsta elemenata kod izrade slastica.

Ako vam savršenstvo nije bitno kod izrade kolača i svejedno držite čokolade u zamrzivaču, nekoliko sati prije korištenja izvadite ih iz ledenice i otopite na sobnoj temperaturi prije upotrebe. Nikako nemojte smrznutu čokoladu bacati u smjesu koju planirate staviti u pećnicu.