Zamrzivač je odlično mjesto za pohranjivanje kvarljivih namirnica, a pogotovo u ljetno vrijeme. U njega možete spremiti i tako produžiti trajanje brojnim sastojcima od kruha i mlijeka do voća, povrća ili čak brašna za pečenje kruha i kolača.

Ako planirate peći kolače, na ovo mjesto ne biste trebali spremiti čokoladu s visokim postotkom kakaa koja se inače koristi u pripremi slastica.

Sladoled u kutiji Hrana i piće Greška koju mnogi rade kad kupe sladoled u kutiji

Svi tipovi čokolada bi se trebali pohranjivati na tamnom i suhom mjestu bez direktnog izvora svjetlosti te na temperaturama od 15 do 21 Celzijev stupanj.

Odlaganje čokolade na previše toplo ili previše hladno mjesto dovest će do „cvjetanja“ masti kakaova maslaca u proizvodu zbog čega će se na površini pojaviti bijele čestice. Iako je takva čokolada još uvijek jestiva, promijenila joj se tekstura.

Brašno Hrana i piće Ovo treba napraviti odmah nakon kupovine brašna

Cvjetanje masti onemogućuje i pravilno temperiranje čokolade što je slastičarska tehnika za pripremu glazura i drugih vrsta elemenata kod izrade slastica.

Ako vam savršenstvo nije bitno kod izrade kolača i svejedno držite čokolade u zamrzivaču, nekoliko sati prije korištenja izvadite ih iz ledenice i otopite na sobnoj temperaturi prije upotrebe. Nikako nemojte smrznutu čokoladu bacati u smjesu koju planirate staviti u pećnicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju