Ovaj tjedan u potrazi smo za ukusnim i brzim jelima zbog kojih ne trebamo puno vremena provesti u kuhinji – ni kuhajući ni čisteći. Štoviše, donosimo vam sedam recepata – po jedan za svaki dan koji se može odraditi u 20 minuta ili još manje.

#MeatlessMonday otvaramo jednostavnom, ali iznimno ukusnom paštetom od graha iz konzerve, koja se može staviti u sendvič, dodati u burito ili poslužiti s čipsom, a tjedan nastavljamo s prefinom miso-juhom.

Ovaj tjedan isprobajte pečene njoke s gljivama i sirom koji se pripremaju na jednom limu za pečenje – u pećnici. Kuhalo za vodu iskoristite za brzinsku pripremu salata od kus-kusa, a od maslaca i inćuna izradite fantastični umak za tjesteninu.

Pašteta od graha Pašteta od graha (Foto: Shutterstock)

Napravite kuglice koje oponašaju okus čupavaca, a za nedjeljni ručak pripremite tonkatsu svinjetinu. Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata – po jedan za svaki dan ovoga tjedna.

Ponedjeljak, 7. 10. – Pašteta od graha

Ne morate imati nikakvo iskustvo u kuhinji da bi vam dobro ispala najjednostavnija pašteta od graha. Skratite vrijeme pripreme ovog namaza i upotrijebite grah iz konzerve. Imamo recept!

Utorak, 8. 10. – Miso-juha s ramen rezancima

Miso-juha s ramen-rezancima, dimljenim tofuom i gljivama savršena je ideja kada vam se jede nešto fino, toplo i na žlicu, a nemate previše vremena za kuhanje. Umami okus daje joj miso-pasta, ali i nasjeckani dimljeni tofu te gljive. Upotrijebiti možete gljive po želji – sve od šampinjona do shiitakea.

Miso juha s ramen rezancima, gljivama i tofuom Miso juha s ramen rezancima, gljivama i tofuom (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 9. 10. – Špageti u umaku od maslaca i inćuna

Špageti u umaku od maslaca i inćuna školski su primjer fine, a vrlo jednostavne kuhinje. Uz inćune trebat ćete samo nekoliko svakodnevnih namirnica koje vjerojatno uvijek imate u kuhinji, a jelo će biti spremno za posluživanje za samo 20 minuta.

Četvrtak, 10. 10. – Pečeni njoki s povrćem

Jeste li probali pečene njoke? Imaju teksturu sličnu pečenom krumpiru – izvana su hrskavi, a iznutra mekani i sočni. Sljubite ih s nešto povrća i sira i ispecite sve zajedno na jednom limu za pečenje – u pećnici.

Petak, 11. 10. – Kus-kus s povrćem i tunom iz konzerve

Da biste skuhali kus-kus, ne morate paliti štednjak – dovoljno je vodu zagrijati u kuhalu za vodu i preliti je preko sitnih zrnaca pšenične krupice te pustiti da se namače oko pet minuta. Ako nemate kuhalo, vodu možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Dok se kus-kus namače, nasjeckajte povrće, pomiješajte ga s tunom iz konzerve i sve dobro začinite, a potom uživajte u laganom, brzom i ukusnom ručkom.

Čupavci, ali u obliku kuglica Čupavci, ali u obliku kuglica (Foto: Shutterstock)

Subota, 12. 10. – Čupave kuglice

U Australiji ih zovu lamington, u Hrvatskoj čupavci. Taj slasni desert sastavljen od kocki pečenog biskvita natopljenih u čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno razveseljava sve generacije. Ako niste vješti u pečenju kolača, a obožavate čupavce – ne očajavajte.

Donosimo vam recept za jednostavne kuglice koje se ne peku, a oponašaju okus tih finih kolača.

Nedjelja, 13. 10. – Tonkatsu

Tonkatsu ili pohana svinjetina omiljeno je jelo u Japanu. Fino, hrskavo, brzo pripremljeno i posluženo s osvježavajućim umacima ili prilozima često se nađe na japanskim stolovima. Evo kako se radi.

Bez puno nakuhavanja: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna gotovih za 30 minuta ili manje Španjolski omlet Kremasti njoki sa sirom Keksi od limuna sa šećernom glazurom +1 Pržena cvjetača na mandžurski

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju