Možda ste se i usudili ostatke nedjeljnog pečenog piceka malo začiniti i izblendati u finu, domaću paštetu, ali je li vam palo na pamet da se na isti način možete poigrati i s povrćem i kombinacijama povrća, ribe ili mesa i gljiva? Danas s vama dijelimo savršeno ukusan i kremast i istovremeno najjednostavniji recept za - paštetu od graha.

Ne morate imati nikakvo iskustvo u kuhinji da bi vam dobro ispala najjednostavnija pašteta od graha. Zapravo, bilo koja grahorica zahvalno će se ponašati kao namaz, a, naravno, ne morate ih osuditi samo na ulogu namaza za tost, krekere ili kruh. Tortiljama će dodati čitavu novu dimenziju, a vaši party-zalogaji postat će najtraženiji u gradu.

Najjednostavnija pašteta od graha samo vas uvodi u čaroban svijet domaćih namaza, pa kada nakon ove prve poželite još – a poželjet ćete, slijedite ovu poveznicu do portala www.krenizdravo.hr, na kojem ćete pronaći recepte za paštetu od graha s gljivama, s bučinim uljem i jajima, kao i recept za paštetu od bijeloga graha.

Sastojci za najjednostavniju paštetu od graha:

  • 400 g graha iz konzerve
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckanog
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sok jednog limuna
  • crni papar
  • sol
  • 1-2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog

Priprema najjednostavnije paštete od graha:

  1. Grah isperite i ocijedite.
  2. Na zagrijanu maslinovu ulju dinstajte češnjak, a potom dodajte grah i dinstajte ga nekoliko minuta.
  3. U blender dodajte grah s češnjakom, začine, peršin i sok limuna te izblendajte u paštetu.
  4. Poslužite uz integralne krekere, grisine ili integralni kruh po izboru.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju