U Australiji ih zovu lamington, u Hrvatskoj čupavci. Taj slasni desert sastavljen od kocki pečenog biskvita natopljenih u čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno razveseljava sve generacije u blagdansko doba.
Ako niste vješti u pečenju kolača, a obožavate čupavce – ne očajavajte. Donosimo vam recept za jednostavne kuglice koje se ne peku, a oponašaju okus tih finih kolača.
Najbolje od svega – za pripremu vam trebaju samo četiri sastojaka.
Umjesto biskvita poslužite se već gotovim čajnim keksima. Slasnost postignite pomoću zaslađenog kondenziranog mlijeka i kakaa, a okus će zaokružiti i neodoljivi kokos.
Sastojci za kuglice:
- 397 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 250 g čajnih keksa
- 150 g naribanog kokosa + dodatno za ukrašavanje
- 2 velike žlice kakaa u prahu
Priprema kuglica:
- Usitnite kekse u prah u sjeckalici povrća ili ručno.
- Pomiješajte usitnjene kekse s kakaom i naribanim kokosom i sve dobro promiješajte.
- Ulijte kondenzirano mlijeko u smjesu i dobro promiješajte.
- Od dobivene smjese oblikujte kuglice.
- Uvaljajte kuglice u dodatni naribani kokos i poslužite! Dobar tek!
10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa +3