U Australiji ih zovu lamington, u Hrvatskoj čupavci. Taj slasni desert sastavljen od kocki pečenog biskvita natopljenih u čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno razveseljava sve generacije u blagdansko doba.

Ako niste vješti u pečenju kolača, a obožavate čupavce – ne očajavajte. Donosimo vam recept za jednostavne kuglice koje se ne peku, a oponašaju okus tih finih kolača. Najbolje od svega – za pripremu vam trebaju samo četiri sastojaka.

Umjesto biskvita poslužite se već gotovim čajnim keksima. Slasnost postignite pomoću zaslađenog kondenziranog mlijeka i kakaa, a okus će zaokružiti i neodoljivi kokos.

Sastojci za kuglice:

  • 397 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 250 g čajnih keksa
  • 150 g naribanog kokosa + dodatno za ukrašavanje
  • 2 velike žlice kakaa u prahu

Postoji samo jedan način: Kako savršeno zarolati sarmu? Kako zarolati sarmu? - 4 Kako zarolati sarmu? - 1 Kako zarolati sarmu? - 3 +2 Kako zarolati sarmu? - 5

Priprema kuglica:

  1. Usitnite kekse u prah u sjeckalici povrća ili ručno.
  2. Pomiješajte usitnjene kekse s kakaom i naribanim kokosom i sve dobro promiješajte.
  3. Ulijte kondenzirano mlijeko u smjesu i dobro promiješajte.
  4. Od dobivene smjese oblikujte kuglice.
  5. Uvaljajte kuglice u dodatni naribani kokos i poslužite! Dobar tek!

Recept za sočni kolač od čokolade i kakaa koji je teško prestati jesti +0 Piernik

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju