Ovaj tjedan u potrazi smo za ukusnim i zasitnim jelima koja se spremaju u kratkom vremenu – za pola sata ili čak manje od toga.

Tjedan otvaramo prženom cvjetačom u raskošnom umaku na bazi đumbira, a koja se rado jede u Kini i Indiji. Pripremit ćemo i klasik španjolske kuhinje – tortillu española - od krumpira, jaja i luka.

Poslužit ćemo se prečicama i kupiti gotove njoke iz trgovine kako bismo brzinski složili kremasto jelo iz jednog lonca s ovom namirnicom.

Pržena cvjetača na mandžurski Pržena cvjetača na mandžurski (Foto: Shutterstock)

Nabrzaka ćemo napraviti stir fry s piletinom, ali i svinjetinu u umaku od dimljene slatke paprike, koju je najbolje poslužiti uz kuhanu tjesteninu.

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za sedam finih jela za ovaj tjedan koje je moguće napraviti za pola sata ili manje od toga.

Ponedjeljak, 9. 9. – Pohana cvjetača

Pržena cvjetača u raskošnom umaku poznata je ulična hrana u Indiji i Kini, ali i često predjelo na zabavama. Uz aromu, hrskavost je glavni adut takve pržene cvjetače. Kako se pržena cvjetača na kraju uvalja u marinadu, lako ju je izgubiti i dobiti razmočene i cvjetove. Evo što trebate napraviti da se to ne dogodi.

Utorak, 10. 9. – Stir fry s piletinom

Stir fry je sjajna ideja za dane u tjednu kada nemate previše vremena za kuhanje. Ne iziskuje dugotrajno stajanje za štednjakom ni puno truda, a daje sjajne rezultate.

Španjolski omlet Španjolski omlet (Foto: Shutterstock)

Srijeda, 11. 9. – Španjolska tortilja

Tortilla española, tortilla de patatas ili tortilla de papas tradicionalno je jelo španjolske kuhinje koje se obično jede za doručak ili brunch. Španjolski omlet vrlo je sličan fritati. No za razliku od fritate koja se završava u pećnici, španjolski omlet u potpunosti se peče na štednjaku. Imamo recept!

Četvrtak, 12. 9. – Kremasti njoki sa sirom

Gladni ste, a nemate vremena? Nema problema! Evo recepta za brzinske njoke sa sirom koji se kuhaju u jednom loncu. Za pripremu vam treba svega 15 minuta ako se poslužite već kupljenim njokima iz trgovine.

Petak, 13. 9. – Proteinska juha s lećom

Preferirate li petkom jesti posnu hranu, ovaj je recept idealan za vas. Temeljen je na leći koja obiluje bjelančevinama te rajčici – odličnom izvoru likopena, koji štite krvožilni sustav.

Keksi od limuna sa šećernom glazurom Keksi od limuna sa šećernom glazurom (Foto: Shutterstock)

Subota, 14. 9. – Keksi s limunom

Za pripremu ukusnih keksa ne treba vam mnogo vremena niti namirnica. Štoviše, većinu sastojaka već vjerojatno imate u svojoj smočnici i hladnjaku. Jednostavna glazura od šećera u prahu bit će sjajan kontrast sočnim keksima od limuna. U receptu upotrijebite limunovu koricu samo ako imate na raspolaganju organski uzgojene plodove.

Nedjelja, 15. 9. – Svinjetina u umaku od dimljene paprike

Svinjetina u umaku od dimljene slatke paprike jednostavno je i brzo jelo u čijem okusu to nikada ne biste prepoznali. Savršeno je za brzi domaći obrok usred radnog tjedna jer vam za pripremu i kuhanje treba tek pola sata. Odlično se slaže i s tjesteninom i s rižom i pireom od krumpira.

Prefino! 7 jednostavnih jela za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete istinski uživati Ilustracija paste alla zozzona Curry od gljiva Varivo od slanutka +1 Napravite proteinske palačinke

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju