Galerija Losos u korici od pesta 1 Pržena riža 1 Čupavci, ali u obliku kuglica 1 Pizza od kruha 1

U trendu Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pohana piletina Tjedni jelovnik 7 prefinih jela za svaki dan ovoga tjedna koja će se baš svima svidjeti

Tjedan otvaramo svojevrsnom verzijom baked beansa, ali koja umjesto graha koristi slanutak. Super je to nadjev koji obiluje bjelančevinama biljnog porijekla, a koji se može staviti na kruh, u tortilju ili servirati na salati.

Ovaj tjedna radit ćemo i prženu rižu s povrćem i jajima te slasne kineske rezance s pečenim jajima. U svega 15 minuta možete ispeći i fini filet od lososa, ali i tanke šnicle od piletine u finom umaku na bazi limuna.

Za ljubitelje slatkog tu su i božanstveno fine kuglice koje podsjećaju na čupavce, ali ih je puno jednostavnije izraditi i ne moraju se peći.

Pržena riža Pržena riža (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za sedam jela – po jedno za svaki dan ovoga tjedna.

Ponedjeljak, 10. 3. – Slanutak u umaku od rajčice

Kuhani slanutak možete sljubiti s nešto rajčice i začina kako biste dobili slastan i brzi obrok, koji je najbolje poslužiti s nešto domaćeg kruha. Upotrijebite li za ovo jelo već kuhani slanutak iz konzerve, bit će gotovo za otprilike 15 minuta. Imamo recept!

Utorak, 11. 3. – Pržena riža s jajima

Pržena riža je tradicionalno jelo jugoistočne Azije, a podrazumijeva obrok temeljen na kuhanoj riži koja se potom prži u woku ili većoj tavi s povrćem, mesom i sastojcima po želji. Mi vam donosimo najjednostavniju verziju s povrćem i jajima. Najbolji će okus imati ako upotrijebite rižu koju ste skuhali dan ranije.

Srijeda, 12. 3. – Pizza od kruha

Pizza na gotovom kruhu jednostavan je recept za topli pizza-sendvič kojem je teško odoljeti, a često ga se ne sjetimo kada tražimo ideje za ukusnu, brzu i toplu večeru. Francuski kruh ili francuz, koji sve češće nazivamo baget, idealan je izbor za podlogu jer će svaki komad biti podjednako hrskav.

Pizza od kruha Pizza od kruha (Foto: Getty Images)

Četvrtak, 13. 3. – Kineski rezanci s kupusom

Rezanci s povrćem još su jedno brzo jelo koje možete začas spremiti. Mi vam predlažemo kombinaciju s naribanim kupusom, mrkvom i celerom. Kinezi tradicionalno upotrebljavaju rezance chow main za pripremu tog jela. Upotrijebiti možete i japanske rezance yakisoba ili bilo koju vrstu rezanaca – dok god ih skuhate al dente.

Petak, 14. 3. – Pečeni losos u pestu

Losos u korici od pesta jedno je od onih jela koja imaju sjajan okus, pripremaju se za 15-ak minuta i od tek pet sastojaka, te su dobri za naše zdravlje. Servirajte ga uz sezonsku salatu ili povrće kuhano na pari.

Losos u korici od pesta Losos u korici od pesta (Foto: Getty Images)

Subota, 15. 3. – Čupavci u obliku kuglica

U Australiji ih zovu lamington, u Hrvatskoj čupavci. Taj slasni desert sastavljen od kocki pečenog biskvita natopljenih u čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno razveseljava sve generacije.

Ako niste vješti u pečenju kolača, a obožavate čupavce – ne očajavajte. Donosimo vam recept za jednostavne kuglice koje se ne peku, a oponašaju okus tih finih kolača. Najbolje od svega – za pripremu vam trebaju samo četiri sastojka.

Nedjelja, 16. 3. – Pileći šnicli u umaku od limuna 

Pečena piletina sjajan je izbor za nedjeljni ručak. To slasno meso postat će još finije ako ga sljubite s nešto limuna, a uz pametno rezanje mesa možete skratiti termičku obradu na 15-ak minuta. Imamo recept!

7 slasnih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se spremaju bez puno filozofije Brownies/Ilustracija Varivo od piletine i krumpira Ječam i grah +1 Veganska verzija Stroganoffa