Tjedan otvaramo svojevrsnom verzijom baked beansa, ali koja umjesto graha koristi slanutak. Super je to nadjev koji obiluje bjelančevinama biljnog porijekla, a koji se može staviti na kruh, u tortilju ili servirati na salati.

Ovaj tjedna radit ćemo i prženu rižu s povrćem i jajima te slasne kineske rezance s pečenim jajima. U svega 15 minuta možete ispeći i fini filet od lososa, ali i tanke šnicle od piletine u finom umaku na bazi limuna.

Za ljubitelje slatkog tu su i božanstveno fine kuglice koje podsjećaju na čupavce, ali ih je puno jednostavnije izraditi i ne moraju se peći.

Pržena riža Pržena riža (Foto: Shutterstock)

Nastavite čitati tekst i pronađite sedam recepata za sedam jela – po jedno za svaki dan ovoga tjedna.

Ponedjeljak, 10. 3. – Slanutak u umaku od rajčice

Kuhani slanutak možete sljubiti s nešto rajčice i začina kako biste dobili slastan i brzi obrok, koji je najbolje poslužiti s nešto domaćeg kruha. Upotrijebite li za ovo jelo već kuhani slanutak iz konzerve, bit će gotovo za otprilike 15 minuta. Imamo recept!

Utorak, 11. 3. – Pržena riža s jajima

Pržena riža je tradicionalno jelo jugoistočne Azije, a podrazumijeva obrok temeljen na kuhanoj riži koja se potom prži u woku ili većoj tavi s povrćem, mesom i sastojcima po želji. Mi vam donosimo najjednostavniju verziju s povrćem i jajima. Najbolji će okus imati ako upotrijebite rižu koju ste skuhali dan ranije.

Srijeda, 12. 3. – Pizza od kruha

Pizza na gotovom kruhu jednostavan je recept za topli pizza-sendvič kojem je teško odoljeti, a često ga se ne sjetimo kada tražimo ideje za ukusnu, brzu i toplu večeru. Francuski kruh ili francuz, koji sve češće nazivamo baget, idealan je izbor za podlogu jer će svaki komad biti podjednako hrskav.

Pizza od kruha Pizza od kruha (Foto: Getty Images)

Četvrtak, 13. 3. – Kineski rezanci s kupusom

Rezanci s povrćem još su jedno brzo jelo koje možete začas spremiti. Mi vam predlažemo kombinaciju s naribanim kupusom, mrkvom i celerom. Kinezi tradicionalno upotrebljavaju rezance chow main za pripremu tog jela. Upotrijebiti možete i japanske rezance yakisoba ili bilo koju vrstu rezanaca – dok god ih skuhate al dente.

Petak, 14. 3. – Pečeni losos u pestu

Losos u korici od pesta jedno je od onih jela koja imaju sjajan okus, pripremaju se za 15-ak minuta i od tek pet sastojaka, te su dobri za naše zdravlje. Servirajte ga uz sezonsku salatu ili povrće kuhano na pari.

Losos u korici od pesta Losos u korici od pesta (Foto: Getty Images)

Subota, 15. 3. – Čupavci u obliku kuglica

U Australiji ih zovu lamington, u Hrvatskoj čupavci. Taj slasni desert sastavljen od kocki pečenog biskvita natopljenih u čokoladi i uvaljanih u kokosovo brašno razveseljava sve generacije.

Ako niste vješti u pečenju kolača, a obožavate čupavce – ne očajavajte. Donosimo vam recept za jednostavne kuglice koje se ne peku, a oponašaju okus tih finih kolača. Najbolje od svega – za pripremu vam trebaju samo četiri sastojka.

Nedjelja, 16. 3. – Pileći šnicli u umaku od limuna 

Pečena piletina sjajan je izbor za nedjeljni ručak. To slasno meso postat će još finije ako ga sljubite s nešto limuna, a uz pametno rezanje mesa možete skratiti termičku obradu na 15-ak minuta. Imamo recept!

7 slasnih jela za svaki dan ovoga tjedna koji se spremaju bez puno filozofije Brownies/Ilustracija Varivo od piletine i krumpira Ječam i grah +1 Veganska verzija Stroganoffa