Chow main tradicionalno je kinesko jelo koje se sprema već stotinama godina. Riječ je o svojevrsnom stir fryu s rezancima u jednostavnom umaku koji se priprema u rekordnom roku.

Ovo jelo ima brojne podvrste – spremiti ga možete s piletinom, svinjetinom, kozicama, tofuom – ili samo povrćem. Mi vam donosimo najjednostavniju verziju s naribanim kupusom, mrkvom i celerom.

Kinezi tradicionalno upotrebljavaju rezance chow main za pripremu ovoga jela. Upotrijebiti možete i japanske rezance yakisoba ili bilo koju vrstu rezanaca – dok god ih skuhate al dente.

Očistite, narežite i izvadite sve potrebne sastojke za jelo prije nego što wok stavite na štednjak – tako ćete zajamčiti da ništa neće zagorjeti.

Sastojci:

  • 450 g rezanaca
  • 400 g narezanog kupusa
  • 125 ml umaka od soje sa smanjenim udjelom soli
  • 4 žlice sezamova ulja
  • 4 velike stapke celera
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 manji luk
  • 1 žlica naribanog svježeg đumbira
  • 1 žlica rižina octa
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 1 žlica umaka od kamenica
  • 1 žlica biljnog ulja
  • bijeli papar po želji

Priprema:

  1. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih i stavite sa strane.
  2. U maloj zdjelici pomiješajte umak od soje, sezamovo ulje, rižin ocat, šećer, umak od kamenica i bijeli papar po želji.
  3. U woku zagrijte jednu žlicu biljnog ulja – kad ulje postane vruće, ubacite kupus narezan na trakice, nasjeckani celer, mrkvu i luk.
  4. Pržite povrće uz često miješanje oko tri minute, odnosno dok ne omekša.
  5. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i naribani đumbir i pržite sve zajedno još oko pola minute.
  6. Dodajte kuhane rezance i promiješajte ih s ostalim sastojcima.
  7. Podlijte rezance s umakom. Poslužite toplo. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju