Ukusan domaći obrok u radnom tjednu ponekad je tek tjestenina prelivena kupovnim umakom, ali to ne mora biti tako. Mnoga maštovita i vrlo ukusna jela možete pripremiti za isto vrijeme, a osim što ćete uživati u pravom gurmanskom iskustvu, napravit ćete nešto dobro i za svoje zdravlje.

Losos u korici od pesta jedno je od takvih jela. Za pripremu vam treba tek 15 minuta i samo pet sastojaka. U redu, šest, ako ćete spravljati i prilog, a mi vam predlažemo nešto povrtno i jednostavno, poput salate ili povrća kuhanog na pari koje će biti gotovo i prije nego se zvijezda večeri pojavi iz pećnice.

A ako vam samo to nije dovoljno izazovno, zašto ne biste napravili i svoj domaći pesto?

Losos u korici od pesta - sastojci:

  • 4 fileta lososa, bez kože
  • 6 žlica pesta od bosiljka
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice naribanog parmezana
  • maslinovo ulje

Losos u korici od pesta - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  2. Filete lososa posložite na lim za pečenje tako da gornju stanu, onu gdje je bila koža, okrenete prema dolje.
  3. Svaki filet premažite debelim slojem pesta.
  4. Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i posipajte po pestu.
  5. Pokapajte s malo ulja i pecite 10-ak minuta.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Kako s cijelim piletom i kilom suhog graha skuhati 7 jela za svaki dan ovoga tjedna? Pašteta od graha U kremasto varivo od graha možete dodati i malo špinata i sušenih rajčica Riža i grah popularno je jelo u Južnoj Americi +1 Brownie bez pečenja

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju