Ukusan domaći obrok u radnom tjednu ponekad je tek tjestenina prelivena kupovnim umakom, ali to ne mora biti tako. Mnoga maštovita i vrlo ukusna jela možete pripremiti za isto vrijeme, a osim što ćete uživati u pravom gurmanskom iskustvu, napravit ćete nešto dobro i za svoje zdravlje.
Losos u korici od pesta jedno je od takvih jela. Za pripremu vam treba tek 15 minuta i samo pet sastojaka. U redu, šest, ako ćete spravljati i prilog, a mi vam predlažemo nešto povrtno i jednostavno, poput salate ili povrća kuhanog na pari koje će biti gotovo i prije nego se zvijezda večeri pojavi iz pećnice.
A ako vam samo to nije dovoljno izazovno, zašto ne biste napravili i svoj domaći pesto?
Losos u korici od pesta - sastojci:
- 4 fileta lososa, bez kože
- 6 žlica pesta od bosiljka
- 3 žlice krušnih mrvica
- 3 žlice naribanog parmezana
- maslinovo ulje
Losos u korici od pesta - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
- Filete lososa posložite na lim za pečenje tako da gornju stanu, onu gdje je bila koža, okrenete prema dolje.
- Svaki filet premažite debelim slojem pesta.
- Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i posipajte po pestu.
- Pokapajte s malo ulja i pecite 10-ak minuta.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Kako s cijelim piletom i kilom suhog graha skuhati 7 jela za svaki dan ovoga tjedna? +1