Pizza na gotovom kruhu jednostavan je recept za topli pizza-sendvič kojem je teško odoljeti, a često ga se ne sjetimo kada tražimo ideje za ukusnu, brzu i toplu večeru. Francuski kruh ili francuz koji sve češće nazivamo "baguette" idealan je izbor za podlogu jer će svaki komad biti podjednako hrskav.

Osim rezanja kruha, jedino što morate napraviti je - pripremiti umak. Passata od rajčice s malo tipičnih talijanskih začina najbrže je rješenje čiji vas okus neće razočarati, a onda slijedi sloj ribanog sira koji će se u pećnici divno rastopiti i, naravno, dodaci po vašem izboru. Pizza od kruha bit će gotova za samo 15 minuta.

Pizza od kruha - sastojci:

  • 1 kruh francuz

Za umak

  • 250 g pasate od rajčice
  • 1 čajna žličica češnjaka u granulama
  • 1 čajna žličica sušenog origana
  • sol
  • crni papar
  • Dodaci
  • 250 g naribane mozzarelle
  • feferoni, po želji
  • šunka, kulen ili pršut, po želji
  • gljive, po želji
  • kukuruz, po želji
  • rikula, po želji

Pizza od kruha - priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Kruh prerežite na pola kao za sendvič, pa svaku polovicu na pola da dobijete četiri komada.
  3. Pomiješajte sastojke za umak.
  4. Umak ravnomjerno rasporedite po kruhu.
  5. Svaki komad kruha pospite ribanim sirom.
  6. Rasporedite odabrane dodatke.
  7. Pecite 10-ak minuta dok se sir se ne rastopi.
  8. Poslužite toplo.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Jela od samo 2 sastojka: Jelovnik za cijeli tjedan za koji nećete trebati ni do dućana Jaja s pestom Zobeni keksi +0 Teriyaki piletina