U blagdanskom tjednu imat ćemo pune ruke posla oko pripreme kolača, ali i pečenja i francuske salate, a neki će se upustiti i u kulinarske avanture pripreme jela od bakalara. U nastavku su neki od naših favorita za ovaj tjedan

Ponedjeljak - Husarski keksi

Husarski keksi idealni su blagdanski kolačići za one koji ne žele komplicirati; bez prevelike kulinarske filozofije nastaju prhki ili meki kolačići koji stajanjem postaju sve ukusniji. Ovdje kliknite za recept.

Utorak - Bakalar na bijelo i crveno

Jela od bakalara mnogima su jedna od omiljenih delicija. I dok neki najviše guštaju u pašteti koja se maže na kruh, drugi će ga spojiti s krumpirom i napraviti ga na crveno. Ovdje potražite recepte, a imajte na umu da bakalar treba namočiti dan ranije.

Srijeda - Porchetta

Za Božić možete odabrati kakvo fino pečenje, a po inspiraciju smo zavirili u talijansku kuhinju. U Italiji nema narodnog veselja, većeg blagdana, festivala i sajmova bez slasne porchette, koja je sinonim za cijelo otkošteno prase (ili odojka), pečeno na ražnju, ali prije toga dobro natrljano mješavinom aromatičnih začina i čvrsto zarolano. Recept vas čeka ovdje.

Četvrtak - Tortilje

Nakon blagdanske gozbe na stolovima se većinom nađe ono što nam je ostalo od prethodnog dana, a kako biste iskoristili višak pečenja možete pripremiti slasne tortilje. Specijalitet inspiriran meksičkom kuhinjom odličan je s piletinom, ali poslužit će i bilo koje drugo, pečeno ili kuhano meso.

Popečci od oslića Popečci od oslića (Foto: Shutterstock)

Petak - Popečci od oslića 

Popečci od oslića i krumpira sjajan su izbor za ručak ili večeru. Najbolje ih je poslužiti tople uz umak po želji – od obične majoneze, kiselog vrhnja i tartara do kečapa. Ne zaboravite ih pred kraj pokapati i s malo svježe iscijeđenog limunova soka. Evo i recepta.

Subota – Varivo od krumpira i kobasica

Odlučite li pripremiti nešto brzo, fino i na žlicu – i malo se odmoriti od dana provedenih u kuhinji, u subotu možete skuhati varivo od krumpira i kobasica. Donosimo vam recept koji oduševljavala na prvi zalogaj.

Nedjelja - Piletina u umaku 

Piletina u finom umaku jednostavno je jelo punog okusa idealno za kraj tjedna kada se zaželite nekog pravog domaćeg safta. Umak možete poslužiti s rižom, palentom, kvinojom ili ječmom. Za recept kliknite ovdje.

Izgledaju fensi, ali nije ih teško napraviti: 5 najboljih peciva za blagdanski stol Brazilci obožavaju jesti peciva pão de queijo Vatruške Havajska peciva su iznimno lagana, prozračna i slatka +1 Peciva garlic knots s češnjakom i sirom
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju