Piletina u umaku od senfa i gljiva brzo je i jednostavno jelo punog okusa idealno za sredinu tjedna kada se zaželite nekog pravog domaćeg safta.

Bijelo vino, estragon, dijon senf i malo češnjaka vaši su saveznici u ovom receptu koji će od obične piletine s gljivama napraviti spektakl.

Piletina u umaku od senfa i gljiva gotova je za 4 minute, a najbolje će joj stajati pire-krumpir, riža ili knedle, koje će božanstveno pristajati uz umak.

Sastojci za piletinu u umaku od senfa i gljiva:

  • 4 komada pilećih prsa, s kožom
  • 200 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan nasitno
  • 1 glavica luka, narezanog na ploške
  • 3 žlice dijon senfa
  • 1 žlica svježeg estragona, nasjeckanog, plus za ukrašavanje
  • 500 ml bijelog vina
  • malo vrhnja za kuhanje, odoka, po želji

Priprema piletine u umaku od senfa i gljiva:

  1. U tavi zagrijte malo maslinova ulja.
  2. Pileća prsa posolite i popaprite pa popržite s obje strane, prvo kožom prema dolje. Izvadite iz ulja i ostavite sa strane.
  3. Na istoj tavi kratko pecite gljive narezane na ploške. Izvadite i ostavite sa strane.
  4. U istu tavu stavite češnjak i luk pa pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte senf i estragon. Vratite gljive. Dodajte bijelo vino i kuhajte 2 minute.
  5. Dodajte piletinu, s kožom prema gore i pirjajte nepoklopljeno 25 minuta povremeno miješajući. Na kraju po želji umiješajte malo vrhnja za kuhanje. Promiješajte umak i po želji ukrasite svježim estragonom.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju