Donosimo vam brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krumpira i kobasica te pokojeg začina.
Sastojci za varivo:
- 2 kobasice po želji
- 2 srednje velika krumpira
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 litra pilećeg temeljca
- 2-3 lista kelja
- 1 žlica slatke crvene paprike
- lovorov list
- sol i papar po želji
- biljno ulje za pirjanje
Priprema:
- U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.
- Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.
- U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.
- Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja.
- Poslužite uz svježi kruh i malo peršina. Dobar tek!
U tavi gotova za 10 minuta: Recept za španjolsku tortilju od krumpira i kobasice +12