Donosimo vam brzinski recept za ukusno jelo na žlicu od krumpira i kobasica te pokojeg začina.

Sastojci za varivo:

  • 2 kobasice po želji
  • 2 srednje velika krumpira
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • 2-3 lista kelja
  • 1 žlica slatke crvene paprike
  • lovorov list
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Priprema:

  1. U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu prepržite kobasice narezane na kolutiće i propirjajte sitno nasjeckan luk.
  2. Dodajte nasjeckan češnjak i pirjajte sve zajedno još oko minute.
  3. U lonac ubacite krumpir narezan na manje kockice, sol i papar po želji pa sve zajedno zalijte pilećim temeljcem. Što je krumpir narezan na manje komadiće, to će mu manje vremena trebati za kuhanje.
  4. Varivo začinite crvenom paprikom i lovorovim listom. Sve zajedno kuhajte 10 do 15 minuta, odnosno dok se krumpir termički ne obradi do kraja. Pred kraj kuhanja dodajte nekoliko listova kelja.
  5. Poslužite uz svježi kruh i malo peršina. Dobar tek!
U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

U tavi gotova za 10 minuta: Recept za španjolsku tortilju od krumpira i kobasice Španjolska tortilja Španjolska tortilja Španjolska tortilja - 5 +12 Španjolska tortilja