Mlada janjetina ili talijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebice u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja.

Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, mekanu i sočnu janjeću koljenicu.

Sastojci za pečenu janjetinu:

  • 1 janjeća koljenica od otprilike 1,5 kilograma
  • 2-3 grančice ružmarina
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po želji
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Janjetina Hrana i piće Pet savjeta za savršeno pečenje: Kako pripremiti mladu janjetinu?

Priprema pečene janjetine:

  1. Stavite janjetinu u lim za pečenje i prekrijte s očišćenim i nasjeckanim listićima češnjaka, ružmarinom i lovorovim listom.
  2. Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, sol i papar.
  3. Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 90 minuta.
  4. Nakon pola sata izvadite lim iz pećnice, promiješajte začinsko bilje i podlijte meso tekućinama iz lima. U ovom trenutku možete dodati i kocke krumpira ako ih želite ispeći zajedno se mesom.
  5. Nastavite peći na istoj temperaturi.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju