Mlada janjetina ili talijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebice u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja.

Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, mekanu i sočnu janjeću koljenicu.

Sastojci za pečenu janjetinu:

  • 1 janjeća koljenica od otprilike 1,5 kilograma
  • 2-3 grančice ružmarina
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1 lovorov list
  • sol i papar po želji
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Janjetina - 1 Hrana i piće Pet savjeta za savršeno pečenje: Kako pripremiti mladu janjetinu?

Priprema pečene janjetine:

  1. Stavite janjetinu u lim za pečenje i prekrijte s očišćenim i nasjeckanim listićima češnjaka, ružmarinom i lovorovim listom.
  2. Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, sol i papar.
  3. Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 90 minuta.
  4. Nakon pola sata izvadite lim iz pećnice, promiješajte začinsko bilje i podlijte meso tekućinama iz lima. U ovom trenutku možete dodati i kocke krumpira ako ih želite ispeći zajedno se mesom.
  5. Nastavite peći na istoj temperaturi.
  6. Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!