Kada se prije nekoliko godina na YouTubeu pojavio recept za japanski cheesecake trenutno je postao viralni hit, a mnogi ljubitelji torte od sira pokušali su ga napraviti u svojem domu.

Iako se sastoji od tek nekoliko svakodnevnih sastojaka poput maslaca, mlijeka, jaja i svježeg sira, potrebna je određena doza vještine da biste napravili dobar japanski cheesecake. Valja ga pjenasto umutiti kako bi se savršeno podigao, te kako bi odmah nakon vađenja iz pećnice bio visok i drhtav.

Slika nije dostupna Hrana i piće XXL čupavac sa 100 grama čokolade o kojem se priča u centru Zagreba

Ako niste vješti u pečenju, ovaj lagani i fin desert može se isprobati i na ovogodišnjem Fuliranju koje se na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održava do 1. siječnja 2020. godine. Točnije na kućici azijskog fusion bara SOI Vida Nikolića.

U njihovoj izvedbi pjenasti ĐEPANIZ ČIŠKE poslužuje se s citrisnim yuzu umakom koji savršeno kontrastira slatkoći japanske torte od sira, a prodaje se po cijeni od 28 kuna za komad.

Osim ove drhtave slastice, na meniju se nalazi i kineski žuti rezanci sa mljevenom svinjetinom, shiitake gljivama crnim grahom i začinima koji su dostupni I u veganskoj verziji, varivo od leće s kokosovim mlijekom i kobasicom, te uvijek rado viđene gyoze.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju