Galerija Master trikovi: Pileći lollipop - 8 5 Master trikovi: Pileći lollipop - 7 5 Master trikovi: Pileći lollipop - 6 5 Master trikovi: Pileći lollipop - 5 5

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena

''Od svih okusa lizalica, najviše volim one pileće. Hehe šalu na stranu, ali sami pogled na ove pileće lolipopse stvara zazubice kod djece, ali i odraslih'', rekao nam je chef Lovro i u novom nastavku Master trikova, koje donosimo u suradnji s Podravkom, pokazao kako napraviti glavnu atrakciju svakog roštilja, dječjeg rođendana, obiteljskog okupljanja.

Pileće lizalice atraktivne su, a pratite li savjete chefa Lovre Smetiška naprave se u nekoliko poteza. Za američki dimljeni štih prvo ih je marinirao u Vegeta Grill BBQ marinadi, a zatim pržio kako bi dobile hrskavi omotač. Poslužite ih uz omiljeni umak ili uz naš prijedlog – aromatični umak od jogurta i origana.

Master trikovi: Pileći lollipop - 2 Master trikovi: Pileći lollipop - 2 (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Pileći lollipop s origano jogurt dipom

Sastojci:

12 komada pilećih krilca
1 Vegeta BBQ marinada
1 žlica Dolcela Gussnel kukuruznog škroba
1 jušna žlica Vegete Natur
500 ml grčkog jogurta
2 žlice Vegeta Maestro origana
300 ml maslinovog ulja
1 l suncokretovog ulja
1 žličica Podravka cvjetnog meda

Master trikovi: Pileći lollipop - 7 Master trikovi: Pileći lollipop - 7 (Foto: Nova Studio)

Priprema:

1. Pileća krilca navucite u lollipop formu, a u videu pogledajte videu pogledajte kako to najlakše napraviti.

2. Marinirajte ‘’pileće lizalice’’ u Vegeta Grill BBQ marinadi pola sata. Dat će im onaj dimljeni američki štih pa se odlično slaže i sa svinjskim rebarcima. U ovoj marinadi dovoljno ih je ostaviti do pola sata, ne treba duže, a nakon toga ih uvaljajte u kukuruzni škrob i pržite u dubokom suncokretovom ulju okrećući ih sve dok ne dobiju zlatnu boju.

Master trikovi: Pileći lollipop - 5 Master trikovi: Pileći lollipop - 5 (Foto: Nova Studio)

3. Zagrijte maslinovo ulje do 80 stupnjeva Celzijusa, u posudicu stavite dvije žlice origana, koji ste prethodno malo zgnječili u mužaru kako bi otpustili njegova mirisna ulja, te ga prelijte vrućim uljem. Ostavite neka se kratko infuzira i pokrijte zdjelicu tanjurićem ili plastičnom folijom.

4. Za umak koji ćete poslužiti uz njih pomiješajte žlicu do dvije infuziranog ulja, Vegetu Natur i jogurt te dodajte žličicu meda. Med će dati neočekivanu slatkoću kiselkastom jogurtu. Jesu li vama od danas ovakve lizalice najdraže?

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.