''Od svih okusa lizalica, najviše volim one pileće. Hehe šalu na stranu, ali sami pogled na ove pileće lolipopse stvara zazubice kod djece, ali i odraslih'', rekao nam je chef Lovro i u novom nastavku Master trikova, koje donosimo u suradnji s Podravkom, pokazao kako napraviti glavnu atrakciju svakog roštilja, dječjeg rođendana, obiteljskog okupljanja.

Pileće lizalice atraktivne su, a pratite li savjete chefa Lovre Smetiška naprave se u nekoliko poteza. Za američki dimljeni štih prvo ih je marinirao u Vegeta Grill BBQ marinadi, a zatim pržio kako bi dobile hrskavi omotač. Poslužite ih uz omiljeni umak ili uz naš prijedlog – aromatični umak od jogurta i origana.

Master trikovi: Pileći lollipop - 2 Master trikovi: Pileći lollipop - 2 (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Pileći lollipop s origano jogurt dipom

Sastojci:

12 komada pilećih krilca
1 Vegeta BBQ marinada
1 žlica Dolcela Gussnel kukuruznog škroba
1 jušna žlica Vegete Natur
500 ml grčkog jogurta
2 žlice Vegeta Maestro origana
300 ml maslinovog ulja
1 l suncokretovog ulja
1 žličica Podravka cvjetnog meda

Master trikovi: Pileći lollipop - 7 Master trikovi: Pileći lollipop - 7 (Foto: Nova Studio)

Priprema:

1. Pileća krilca navucite u lollipop formu, a u videu pogledajte videu pogledajte kako to najlakše napraviti.

2. Marinirajte ‘’pileće lizalice’’ u Vegeta Grill BBQ marinadi pola sata. Dat će im onaj dimljeni američki štih pa se odlično slaže i sa svinjskim rebarcima. U ovoj marinadi dovoljno ih je ostaviti do pola sata, ne treba duže, a nakon toga ih uvaljajte u kukuruzni škrob i pržite u dubokom suncokretovom ulju okrećući ih sve dok ne dobiju zlatnu boju.

Master trikovi: Pileći lollipop - 5 Master trikovi: Pileći lollipop - 5 (Foto: Nova Studio)

3. Zagrijte maslinovo ulje do 80 stupnjeva Celzijusa, u posudicu stavite dvije žlice origana, koji ste prethodno malo zgnječili u mužaru kako bi otpustili njegova mirisna ulja, te ga prelijte vrućim uljem. Ostavite neka se kratko infuzira i pokrijte zdjelicu tanjurićem ili plastičnom folijom.

4. Za umak koji ćete poslužiti uz njih pomiješajte žlicu do dvije infuziranog ulja, Vegetu Natur i jogurt te dodajte žličicu meda. Med će dati neočekivanu slatkoću kiselkastom jogurtu. Jesu li vama od danas ovakve lizalice najdraže?

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju