Kongo kocke (eng. Congo Squares) tradicionalni su američki desert koji uvelike nalikuje na kolač blondie, odnosno svjetliju verziju browniesa.

Ovi kolači dijele i većinu istih sastojaka kao i taj kolač, poput jaja, brašna, smeđeg šećera i čokolade.

Nitko nije siguran kako su Kongo kocke dobile ime. Neki vjeruju da ime potječe od imena trga u New Oreansu, drugi da je povezano sa sobom Kongo u Las Vegasu, a treći da ima veze s istoimenom državom u Africi.

Bilo kako bilo, riječ je o vrlo popularnom receptu za slasticu mekane teksture koju mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji.

Svi sastojci se izmiksaju, preliju u lim za pečenje i ispeku u pećnici. Najbolje je pustiti ih da se ohlade do kraja prije nego što ih narežete i poslužite.

Sastojci za kolač:

  • 480 g smeđeg šećera
  • 320 g brašna
  • 300 g čokoladnih kapljica
  • 125 g nasjeckanih oraha
  • 35 grama kokosovih pahuljica
  • 3 jaja
  • 2,5 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Priprema kolača:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pravokutni lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje i odložite sa strane.
  2. U mikseru istucite omekšani maslac sobne temperature sa smeđim šećerom.
  3. Dodajte jedno po jedno jaje i u smjesu i nastavite miksati dok se sastojci ne sljube.
  4. Dodajte ekstrakt vanilije.
  5. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo pa dodajte sve zajedno u smjesu.
  6. Prebacite dobivenu smjesu u posudu za pečenje.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 do 40 minuta, odnosno dok se kocke termički ne obrade do kraja.
  8. Pustite da se kolač ohladi do kraja, a potom ga narežite na kocke i poslužite. Dobar tek!

10 trikova slastičara uz koje će vam torte i kolači biti sočni i puni okusa Toskanska torta s pinjolima Torta od palente i naranče Torta od jagoda i piškota +3 Čokoladna torta

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju