• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

7 ideja za ručak s nogu: Steak za troje, kremasti rižoti, ćevapi u sendviču...

U šarolikoj ponudi nitko neće ostati gladan, bilo da se radi o ekipi štovatelja finih komada mesa, onima koji desert jedu prije predjela ili gurmanima koji se najbolje osjećaju nakon zdravih zalogaja...

Nika Borovac 18.09.2020 06:45 komentari
viber Created with Sketch.
YES Feel Good Festival - 7
YES Feel Good Festival - 7 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija YES Feel Good Festival - 2 25 YES Feel Good Festival - 5 25 YES Feel Good Festival - 7 25 YES Feel Good Festival - 10 25

U trendu Lampion - 9 Nostalgija u tanjuru Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane Tulsi - 5 Lijek iz vrta Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi Planinska kuća na Velebitu s pogledom na more, na ruti Via Dinarica, Airbnb - 2 Ovo se zove odmor! Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more

Strossmayerov trg u Zagrebu ne miruje. Otpratili smo festival burgera, no odlična vibra uz gomilu sjajnih događanja se nastavlja, a zabava će trajati do 27. rujna. YES Feel Good Festival fino će nas ušuškati u jesenski đir okusima i mirisima sjajne ekipe kreativaca u čijim se kućicama osjećamo kao doma kod prijatelja koji kuhaju tako dobro da bismo im svaki dan došli na ručak.

U šarolikoj ponudi nitko neće ostati gladan, bilo da se radi o ekipi štovatelja finih komada mesa, onima koji desert jedu prije predjela ili gurmanima koji se najbolje osjećaju nakon zdravih zalogaja. Na kućicama punim entuzijazma jede se (dezinficiranim) prstima, ali i žlicama punim okusa i mirisa koji griju možda i bolje od zagrljaja. Stoga, ako ste žedni, ili željni sočnog street fooda – pravac, Strossmayerov!

Bruschette u carstvu konoplje

Tko se poželi odmoriti od mesa, ili se od njega odmara već neko vrijeme, može iskušati fini namaz od povrća i konoplje na bruschetti, najbolje uz jedan od čajeva s konopljom za potpuni doživljaj. Urban Farm bavi se indoor uzgojem na Trešnjevci, gdje imaju vertikalnu farmu i eksperimentiraju s konopljom. U ovoj je zdravoj priči naglasak na proteinima i lužnatosti konoplje koja neutralizira kiseline. Stoga ako ste se noć prije umorili i potrebno vam je nešto da vas vrati u život, iskušajte slasne zalogaje (20 kuna) i bezalkoholne koktele.

Porterhouse iz hiže vrhunskog mesa

Tko se kuži u vrhunsko meso, zasigurno je negdje nešto čuo o Đurinoj Hiži na vrhu Tonimir brijega iznad Varaždinskih Toplica, ili pak Reshetki koja je žarila i palila Zagreb Burger Festivalom sa svojim burgerom od odležalog bifteka. Spaja ih lik i djelo Nikole Božića, nepopravljivog „ovisnika“ o svemu što ima veze s vrhunskim komadima mesa, vatrom i dimom. Okej, vjerojatno ne baš o svemu, ali ponosni vlasnik možda najvećeg dry agera u mesnoj, ovaj, Lijepoj Našoj. Ako vam i dalje ne zvoni, možda je najbolje da krenete prema kućici Đurine Hiže i bacite oko na Kombo Džambo, gdje vas čeka porterhouse steak od cirka nešto više od kile čiste slasti (a jaa jee). Sasvim dovoljno za tri osobe (makar smo na svoje oči vidjeli da su ga neki gotovo smazali i sami). Uz tu ćete predivnoću dobiti i butelju, a zadovoljstvo ćete platiti 500 kuna. Možda vam zvuči puno, ali kad se sve zbroji ili podijeli u ekipi - vrijedi.

Nakon susreta sa žarom domaći slavonski porterhouse od simentalke neko vrijeme miruje da bi svi sokovi ostali u mesu, a zatim se dodaju začini te koja kap istarskog maslinova ulja koja u kompi s ramstekom i biftekom stvara senzaciju. Za polizati prste, kao i drvenu dasku s pokojom kapi hedonističkih sokića. Osim porterhousea, u Hiži vas čeka i picanha steak, a ima i fine bučnice, zagorskih štrudli od sira iz kamado grilla, kao i burger E buraz, ako ste propustili kombinaciju parfea od jetre, relisha od krastavaca i majoneze s češnjakom.

Rižoti u znaku jeseni 

O ukusima se ne raspravlja? Mi smo odlučili raspraviti i podijeliti se u dva kušačka klana kada su stigle zdjelice pune mirisa, okusa i boja iz Marketa. Rižoto s kremom od graška, kozjim sirom, reduciranim acetom balsamicom i crumbleom od špeka vs. rižoto sa sporo pečenim junećim obrazima kojima treba više od pola radnog dana da omekšaju. Zaigrate li za zeleni klub, mogla bi vam se svidjeti kremoznost koja se isprepliće s teksturom špeka što zaigrano hrska i pretapa se s acetom koji taman lijepo podigne i grašak, i kozji sir.

Poklonici junetine navijali su pak za obraze toliko meke kao da ih je kakva tetka danima štipala od miline. Osim obraza, rumeni se i pire od pečene jabuke u jesenskom điru, a bombice okusa, ukiseljene rotkvice taman očiste nepce da poželite novi zalogaj riže i mesa, pa tako unedogled. Možda bi se dva tima ukusima sastala na crnom rižotu sa zelenom kremom od graška, ali trebalo je nešto ostaviti i za drugi put. Cijene šarenih zdjelica kreću se od 62 do 76 kuna, a porcije su sasvim dovoljne da kući odemo siti i sretni.

Čade je car! 

Jeste li upoznali Čadu? Smoker Čade, nazvan prema simpatičnom, lijenom – i ogromnom volu, remek-djelo je braće Nekić iz kojeg izlaze gurmanske senzacije što mirišu tako dobro da se ne bismo odvajali od opojne arome. Osim čudesnog stroja u priči Nekic Trucksa važnu ulogu igraju i vrhunsko meso, kao i domaći sastojci iz vrta. Da se jednaka pozornost pruža mesu i drvetu, koje je toliko važna karika u kreiranju Nekićevih okusa da složna braća imaju i svoj trezor za drvo o kojem se brine njihov otac, pisali smo ovdje.

Pulled pork najpoznatije je street food jelo s jelovnika Nekic Trucksa, opjevano na festivalima. Veliki komadi mesa pripremaju se na niskim temperaturama u smokeru. Mezetluk BBQ ogledni je primjerak koji osim prosušenom grabovu drvetu odaje počast i jesenskim plodovima. Mesnate rog paprike i patlidžani u smokeru se pretvaraju u „dimne bombe okusa“ koje se savršeno slažu s mekim mesom i jogurtom, aromama bliskim Isoku, ali bez egzotičnih začina. U kombinaciji s Nekićevim koktelima i gemištima Mezetluk je pun pogodak. Cijena: 47 kuna.

Latino tortilje

Latinoamerička kuhinja s domaćim okusima uveseljava obožavatelje gurmanskih festivala iz godine u godinu. El Toro je ovoga puta pripremio Smokey spicy burger, kao i Classic burger, a oni koji ne traže ništa klasično navratiti mogu po Quesadillu pulled bull. U mekoj tortilji pronaći ćete pregršt sastojaka koji čine kompletan obrok punog okusa. Sporo kuhanom biku El Toro je pridružio blage paprike Aji Amarillo koje se diče razigranim, svježim aromama. U moćnoj su kombinaciji i mozzarella, domaći BBQ umak, pregršt coleslaw salate, kao i hrskavi luk. Cijena: 60 kuna.

Boško i fuži

Cheese bar je tata-mata za domaća jela koja se satima krčkaju na vatri, bez žurbe kako bi se dobio tanjur pun umamija i nota koje gađaju u žicu, često obojeni tradicijom. Među klasicima možete pronaći kuhane kobasice u teranu, kao i gulaš od divljači koji „vrišti“ jesenskim slastima – kestenima, vrganjima i šumskim začinima potpomognut bučom i dimljenom paprikom.

Ako ga još niste okusili, brudet od jegulja i žaba, slavni „Neretvanac“ poslužuje se s palentom. Ima tu i graha s mljevenim mesom, burgera – kao i boškarina s fužima (60 kuna) koji nam je zapeo za oko, pa i hipnotički nas uvukao u tanjur. Bezobrazno sočno meso koje je satima omekšavalo uz domaću mrkvu i celer te domaća tjestenina jelo je koje, bez filozofiranja vrijedi kušati i nekoliko puta. Ništa manje slasna nije ni pulled pork tortilja u kojoj se s veseljem otkrivaju pikantne uzbudljivosti te uživa u hrskavoj, zapečenoj tortilji.

Ćevapi u sendviču

Svaka čast kreativnostima, ali čovjek se ponekad zaželi dobrih starih chevosa u lepinji. Još ako je lepinja taman sočna, ćevapi kakvi trebaju biti, i to s finim slojem kreme od kajmaka i luka, a pivo hladno – za sreću dovoljno. Streets zna da street food treba biti praktičan, a to ne vrijedi samo za chevose koji se jedu poput sendviča nego i za burgere, kao i piletinu u ciabatti. Streetsov burger navukao je jesenske boje umakom od pečenih paprika, kao i tostiranim sjemenkama buče. Piletini pak sočnost daju domaći tartar umak, salsa, kukuruz, mladi luk i kupus.

  • #gdje sjesti
  • #YES Feel Good Festival
  • #đurina hiža
  • #marin nekić
  • #konoplja
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Gotov za tren
Kad ga probate - nema natrag : Recept za bang bang umak koji spaja najbolje od Istoka i Zapada
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Santa elisabetta
Vinska premijera koja se čekala s nestrpljenjem: Perjanica vinarije Benvenuti je konačno vani i može se kušati po prijateljskim cijenama
Novi kviz općeg znanja: Za razgibavanje vijuga i dobru zabavu
15 pitanja za zabavu
Prihvaćate li izazov? Novi kviz općeg znanja koji neće baš svi riješiti 100 posto
Dan dan rezanci recept s mljevnom piletinom
Dan dan
Bolje nego iz dostave: Recept za kineske rezance koji će biti gotovi u pola sata
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Do isteka zaliha
Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Tjedni jelovnik jela na žlicu od 10.11. do 16.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno posuđa i kompliciranja: 7 toplih i finih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Čokoladni kolač recept
Savršenstvo bez mane
Ovako sočne čokoladne kolače još nismo probali! Biskvit je natopljen jednom, a prekriven drugom kremom
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
Novi detalji
Šokantno otkriće: Hitlerov DNK otkriva mračne tajne koje je skrivao cijeli život
Brine li inflacija Hrvate i koliko ih ove godine ide na skijanje? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu
Brine li ih inflacija?
Hrvati ga obožavaju, ali pitanje je tko si ga može priuštiti: "Ne znam od čega ljudi žive"
Procurila snimka atentata u Albaniji
UŽAS KOD AERODROMA
VIDEO Procurila snimka atentata na albanskog mafijaša: Prolaznici su sve gledali
show
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Lauru Gnjatović iznenadilo pitanje o njoj na kvizu
''I onda - bam!''
Našu misicu iznenadila neočekivana situacija: ''O, Bože, jesam li ja upravo ušla u povijest?''
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač
pogledajte video!
Zavirite u luksuzni stan Sonje Kovač: Ima 130 kvadrata, a otvoreno je progovorila i o financijama!
zdravlje
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Onkolozi upozoravaju
Najgori karcinomi: 5 najpodmuklijih vrsta raka koje gotovo nitko ne prepozna dok nije prekasno
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
Šokantni učinci
E-cigarete nisu bezopasne: Ovo se događa s vašim srcem dok “vejpate”!
zabava
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Čovječe…
Medvjed im ušetao u kuću, ali nije bio spreman na ovakav otpor
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
Pokažite što znate!
Na ovom kvizu prolaze samo oni koji "pamte sve i svašta"
tech
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Odustali od nasljednika?
Ovaj telefon trebao je pokrenuti novi trend na tržištu, no korisnici su mu pokazali palac dolje
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
Opcija u razvoju
Korisnici WhatsAppa bit će oduševljeni: Evo što će koristiti umjesto telefonskih brojeva
sport
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Sve je poznato
Detalji o ždrijebu novog izdanja Lige nacija: Hrvatska će biti u drugom potu
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
razljutio španjolce
Livaković povukao radikalan potez za spas karijere: "Situacija je postala vrlo neugodna..."
Igor Tudor pred novim poslom: Odlazak onamo sve bi iznenadio
nisu saudijci
Igor Tudor pred novim poslom: Odlazak onamo sve bi iznenadio
tv
Kumovi: Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
KUMOVI
Prežalio je i majku i oca, ali njega neće
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
KUMOVI
Kumovi: Tko je ona i što radi u njihovoj kući?
Kumovi: Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
KUMOVI
Ovo je možda zadnji razgovor oca i sina
putovanja
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Planinska kuća u NP Sjeverni Velebit, Airbnb
Ovo se zove odmor!
Ima li išta bolje od ovoga? Planinska kuća na Velebitu s prekrasnim pogledom na more
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
Lijek iz vrta
Sveti bosiljak: Čistač jetre i antidepresiv iz vrta koji je osobito omiljen zimi
novac
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
kamikaze na cesti
Danska u panici zbog kineskih autobusa koji su trebali voziti Zagrebom: Moguće ih je isključiti iz daljine
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
Slatki imperij
Ovo su milijarderi koji stoje iza carstva izgrađenog na jednostavnom, ali revolucionarnom izumu – šlagu bez mlijeka
lifestyle
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Kultne frizure 80-ih i 90-ih
Bile su hit
Nisu za zaborav: Odaberite najljepšu frizuru iz 80-ih i 90-ih
Recept za mekani kuglof sa sirom i čokoladom
Uz kavu
Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof
sve
Ljupka Gojić Mikić otvara pizzeriju u Zagrebu
''Sretno!''
Ljupka Gojić Mikić i naš proslavljeni nogometaš objavili veliku vijest: ''Još malo...''
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Nostalgija u tanjuru
Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane
Kraljica Letizia u kaputu ukrašenom cvjetnim uzorkom
BAŠ JE WOW
Ružičasta haljina kraljice Letizije stvarno je lijepa, ali kaput - kaput je spektakl
Kod Cvokonje - 4
Do isteka zaliha

Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

Kod Cvokonje se većinom okupljaju stalni gosti, ali svi su dobrodošli - uvijek ima mjesta za sve one koji žele navratiti i doživjeti domaćinski ugođaj nadomak Samobora. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Lampion - 9 Hrana i piće
    Nostalgija u tanjuru

    Na ručak kod Debelog: Nogometna gostionica koja već 30 godina hrani Zagrepčane

  • Kod Cvokonje - 4 Hrana i piće
    Do isteka zaliha

    Besplatan ručak za goste kafića: Kod Cvokonje se petkom nazdravlja uz domaći buncek, češnjovke, kotlovinu...

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close