Kod ovog recepta za špagete s češnjakom svidjet će vam se to što, vrlo vjerojatno, već sve što trebate, imate kod kuće. Sastojci za ovo ukusno jelo toliko su obični da ćete ih često zanemariti, ali jednom kada kušate kakvu fantaziju zajedno stvaraju, nećete tako olako izgovarati "nemam ništa u frižideru".

Češnjak, peršin, limun, mrvice i parmezan špagetima će dati bogatu aromu i zabavnu teksturu, a kap nekog finog maslinovog ulja ovo "jelo za siromašne" pretvorit će u vrhunsko iskustvo.

Najbolje od svega je što vam za pripremu treba manje od pola sata, a količina iz recepta bit će dovoljna za četvero gladnih.

Sastojci za špagete s 20 češnjeva češnjaka:

  • 20 češnjeva češnjaka (2-3 glavice češnjaka)
  • 400 g špageta
  • 1 čajna žličica soli
  • 7 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 žlica krušnih mrvica
  • 5 žlica parmezana
  • 1 žlica limunove korice, sitno naribane
  • 2½ čajne žličice svježe mljevenog papra
  • 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica višenamjenskog brašna
  • 1 žlica svježe cijeđenog soka od limuna
  • 1 čajna žličica umaka od soje

Priprema špageta s 20 češnjeva češnjaka:

  1. Zgnječite 20 češnjeva češnjaka i krupno ih nasjeckajte.
  2. Kuhajte špagete minutu manje nego što piše na uputama. Ocijedite ih, ali 2 šalice vode od kuhanja ostavite sa strane.
  3. U tavi zagrijte 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, pirjajte često miješajući dok mu rubovi ne počnu zagarati. Izvadite češnjak iz ulja i ostavite ga sa strane.
  4. Na ulje dodajte mrvice i kad one već počnu dobivati boju, umiješajte i 3 žlice parmezana. Maknite s vatre i dodajte 1 žlicu sitno ribane korice limuna, žličicu i pol papra i pola žličice soli.
  5. U loncu zagrijte preostale 4 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani peršin, 1 žlicu brašna, ½ žličice, ostatak soli, papra i parmezana te češnjak. Promiješajte da se sve sjedini. Nakon otprilike dvije minute ili kad se peršin zaprži ulijte vodu u kojoj su se kuhali špageti, pustite da provri i kuhajte dok se umak malo ne zgusne, oko 5 minuta.
  6. Ubacite tjesteninu u umak i kuhajte, stalno miješajući, oko 4 minute. Maknite s vatre i dodajte svježi sok od limuna i žličicu umaka od soje. Po potrebi još posolite i popaprite.
  7. Poslužene špagete u tanjuru pospite mješavinom mrvica i parmezana.

Kada ga dodati u jelo? 5 najvećih grešaka koje radimo kada kuhamo s češnjakom Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka Češnjak Cvijet od kruha s češnjakom +3 Špageti s 20 češnjeva češnjaka

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju