Milana Vlaović je povodom 75 godina poslovanja Podravke, u emisiju ''Kuhamo s Podravkom'', donijela recept za tortu koji će vam uz par trikova pojednostaviti njezinu pripremu i stvoriti blagdansku slasticu kojoj će se svi gosti diviti. Prava zimska priča na ovoj brzo i jednostavno napravljenoj torti od mješavine za Dolcela čokoladni muffins i neodoljive Lino Lade Gold upotpunjena je ukrasima napravljenim pomoću Dolcela Bijelog fondanta.

''Ovih sam dana jako puno radila, bila sam na raznim mjestima i bavila sam se promocijom svoje nove knjige i došla sam sada pričati o jednoj svojoj knjizi koja nije tako nova, ali mi je drago da još uvijek živi.'', rekla nam je Milana Vlaović i donijela recept za muffin tortu za sve one kojima su blagdanski tjedni isto toliko užurbani.

Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 13 Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 13 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Suradnja Milane Vlaović i Podravke već dugo traje, a iznjedrila je i neobičnu i zanimljivu knjigu ''Priče o nedjeljnom kolaču" koja opisuje kako se žene ponašaju kad kuhaju, a kako kad pripremaju slastice. Čak 52 priče Milane Vlaović u kojima će se prepoznati skoro svatko, prate 52 Dolcela recepta slastica, prilagođena tjednu kojem pripadaju, pa tako svaka nedjelja u godini ima svoju slasticu.

''Ideja je bila napraviti knjigu koja će pomoći ženi da svake nedjelje u godini ima prijedlog za pripremu jednog kolača. Tako da su iz Podravke sezonski prilagodili recepte, odnosno rasporedili su ih da prate sezonske namirnice, a ja sam željela pisati o ženama koje prave te kolače.'', rekla je Milana i dodala kako su upravo ti kolači glavni sastojak njezinih priča o ženama koje su prijateljice, druže se i zabavljaju radeći ih.

Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 8 Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 8 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Za Milanu, kao i za većinu nas ovo je bila godina povratka u ''normalan život'' nakon pandemijske krize, kojeg smo svi već jako bili željni.

''Radila sam na svojoj novoj knjizi, autobiografiji Darija Srne i eto baš usred te naše suradnje koja je tekla lijepo dogodio se početak rata u Ukrajini. Koliko god je ova godina donijela druženja i okupljanja i putovanja, s druge strane postoji taj jedan veliki pritisak, tenzija za koju se nadam da će brzo proći.'', ispričala je Milana koja za to vrijeme pisanjem ''bježi od realnosti'' i ulazi u druge svjetove.

U čaroban svijet i zimsku idilu možemo i odlutati gledajući snježnu šumu od Dolcela Bijelog fondanta na torti koju je spremio Podravkin chef Mišel Tokić po receptu Milane s brzim i jednostavnim rješenjima za svečani ugođaj blagdana.

Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 6 Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 6 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

RECEPT - BLAGDANSKA MUFFIN TORTA

Sastojci: 

Biskvit:

  • maslac za mazanje kalupa za tortu

Krema:

  Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 1 Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Priprema: 

  1. Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, ulje, bourbon vanilija šećer i 150 ml vode. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 2-3 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto izlijte u maslacem namazan kalup za torte promjera 20 cm. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
  3. Kad je biskvit pečen i ohlađen prerežite ga po pola i premažite Lino Ladom Gold. Poklopite drugim dijelom biskvita.
  4. Za kremu, u mascarpone sir umiješajte vrhnje za šlag, dodajte Lino Ladu Gold, pa sve dobro izmiješajte električnom miješalicom. Tortu premažite kremom te pomoću slastičarske vrećice ukrasite tortu kremom i poslužite.

Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 11 Milana Vlaović: Blagdanska muffin torta - 11 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Savjet: Tortu ukrasite zvjezdicama i prigodnim ukrasima pripremljenim od Dolcela Bijelog fondanta.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju