Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je Južnu Koreju zemljom koja najviše konzumira alkohol u Aziji. U 2016. godini Južnokoreanci su, naime, pili 10.2 litre alkohola po glavi stanovnika.

Za stanovnike ove istočnoazijske zemlje ispijanje alkohola predstavlja važan dio društvenih i poslovnih rituala – uz čašicu omiljenog pića jačaju se veze između zaposlenika neke tvrtke nakon radnog vremena. Uz alkohol se sklapaju poslovni dogovori i produbljuju prijateljstva.

Slika nije dostupna Hrana i piće Liječi mamurluk i probavne smetnje: Zaboravljena juha iz 80-ih koja se skuha za manje od 10 kuna

Ne čudi stoga što je industrija „lijekova protiv mamurluka“ iznimno moćna u Južnoj Koreji, niti što se godišnje potroši oko 126 milijuna dolara na razne proizvode i suplemente koji suzbijaju simptome nakon pretjerane konzumacije alkohola.

Ne čudi niti što je upravo u ovoj zemlji „izumljen“ sladoled protiv mamurluka po imenu Gyeondo-bar. Riječ je osvježavajućem sladoledu na štapiću od grejpa i soka japanske grožđice lanca supermarketa Withme FS.

Sok japanske grožđice (lat. Hovenia dulcis) koristi se na ovim prostorima kao lijek od mamurluka još od 1600-godina, a znanstvene studije potvrdile su njegovu učinkovitost 2012. godine.

Slika nije dostupna Hrana i piće Zalomilo se? Fina ruska juha koja briše mamurluk i grije bolje od radijatora

Prilikom izbacivanja sladoleda na tržište predstavnici tvrtke Withme FS su istaknuli kako su osmislili ovu poslasticu kako bi pružili utjehu svima onima koji moraju rano na posao nakon večeri ispunjene pijenjem alkohola.

Oni koji su probali sladoled protiv mamurluka tvrde da je vrlo ukusan, sladak i s laganim citrusnim notama.

  Hrana koja "diže iz mrtvih" nakon novogodišnjeg tuluma Pasta Kava Trippa alla Romana +0 Složenac sa šunkom, špekom i kobasicama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju