• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 20.10.2019 08:05 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32

U trendu Klara Vrijedi probati Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane Varivo od crveme leće i cvjetače Recept na žlicu Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta Novi kviz općeg znanja - 12 15 nasumičnih pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više

Tihomir je u svijetu gastonomije poznat prije svega po svojoj jedinstvenoj metodi koju koristi pri odležavanja domaćeg junećeg mesa i crne slavonske svinje. Njegova ljubav prema mesu privukla je naše čitatelje koji dijele iste interese da se prijave na tečaj roštiljanja i pod njegovom palicom nauče sve o vrhunskoj pripremi mesa. U sklopu videoserijala ''Volim što radim'' u kojem nam Mercedes-Benz donosi priče o Tihomiru i ljubavi prema poslu kojim se bavi, četiri čitatelja osvojili su to jedinstveno iskustvo.

Jelena, Darko, Krunoslav i Valerio došli su s velikim oduševljenjem pred Boćarski dom spremni zasukati rukave. Tečaj je započeo Tihomirovom prezentacijom o mesu iz proizvodnje Meat the King.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić, koji i sam ima svoju komoru za odležavanje mesa.

Tihomir zna da se najbolje uči kroz praksu pa je tako svojim polaznicima radionice odlučio pokazati kako se pojedino meso priprema. ''Pekli smo kobasice od crne slavonske svinje s paprikom Volim ljuto, burgere od crne slavonske svinje i odležane junetine, odležani odrezak i T-bone i ribstake od crne slavonske svinje. Kako se kobasice rade u vrlo tankom janjećem crijevu, njih je potrebno prije pečenja obariti u vrućoj vodi nekoliko minuta. Burgeri se peku na jakoj vatri dvije i pol do tri minute sa svake strane. Dry aged odrezak od debljine četiri centimetra peče se četiri minute sa svake stane. Kotlete i T-bone stake od crne slavonske svinje, zavisi od debljine, ali ne duže od minutu i pol do dvije minute sa svake strane'', objasnio je Smoljanec.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Iako je to zavidna ponuda mesa, polaznici su pokazali najveći interes za crnu slavonsku svinju. ''Od sve ribe, najbolja mi je svinjetina'', rekao je Krunoslav Kovačić. Valeria je oduševio T-bone od crne slavonske svinje, a Darko je priznao da bi se na takvu vrstu gozbe lako naviknuo: ''Probao sam prvi put crnu slavonsku svinju s roštilja i mislim da će mi to biti jedan od favorita za sljedeće roštiljanje.'' Savjet koji je Tihomir istaknuo kod pripreme crne slavonske svinje jest taj da se ona peče na tavi tako da masnoća ne bi digla plamen, a meso pregorilo, te da se sve meso začinjava nakon pečenja.

Na tečaju su bili i blogeri Davor Šušković i Goran Vrabec koji okupljaju kolektiv zaljubljenika u roštiljanje. ''Svi mi želimo ljudima pokazati što je kvalitetan roštilj. Da to nije samo rešetka na koju baciš bilo kakvo meso i to je to. Smisao roštilja je druženje i uvijek je bilo, ali to može biti na puno većoj razini. Kad roštilj-majstor zna što radi, to je mnogo bolje iskustvo'', kazao je Goran Vrabec koji je jedan od Tihomirovih najstarijih suradnika.

Davor Šušković, koji je ispekao više roštilja od svih prisutnih zajedno, podijelio je s nama što je bitno kod pripreme roštilja: ''Rekao bih da je najvažnija dobra namirnica. Ako imamo dobro meso, lakše ćemo ga pripremiti. Nema potrebe da se bilo što okreće više od jednom, osim ćevapčića. Jedino je kod njih bitno da se okreću što više i da su što manje na direktnoj vatri.'' Priznao nam je i da sam plamen nije toliko dobar, ali svakako ga možemo ostaviti nekoliko sekundi želimo li pripremiti show i napraviti dobre fotografije.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Posjetitelji na kraju radionice nisu mogli sakriti oduševljenje. ''Zaista sam puno naučila o mesu, uzgoju i pripremi. Ima ona poznata - hrana zbližava ljude, veseli ljude i smatram da može donijeti drugu razinu sreće, a i na kraju krajeva nauči nas puno toga. Nije samo hrana kao jelo, naučimo nešto i o kulturama, uzgoju, porijeklu, ljudima'', kazala je Jelena Hrpalo, dok je Krunoslav istaknuo želju za novim radionicama: ''Trebalo bi češće organizirati ovakva druženja. Počašćen sam što sam baš ja dio toga.''

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

  • #volim što radim
  • #mercedes-benz
  • #vito furgon
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Još, molim: Brze pileće okruglice nadahnute okusima Italije
Za pola sata
Još, molim: Brze pileće okruglice nadahnute okusima Italije
Nije ispaljen niti jedan metak: Noć kada je pao Berlinski zid
Na današnji dan
Nije ispaljen niti jedan metak: Noć kada je pao Berlinski zid
Okus mora, okus soli: najljepše šetnice uz more
Lijepo, lijepo, neopisivo
Okus mora, okus soli: Pratite prognozu i uživajte u nekim od najljepših šetnica uz Jadran
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene
Skriveni Kolosej
Otkriven nakon 2000 godina: Tajni prolaz za elitu koji je vodio do gladijatorske arene
Topli sendvič sa špekom, sirom i jabukom recept
Jeste li ga probali?
Topli sendvič idealan za jesen s jednim slatko-kiselim sastojkom koji bi vas mogao ugodno iznenaditi
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Korak po korak
Omiljeni recept Stjepana Vukadina: Savršenstvo okusa u samo 3 sastojka
Varivo od crvene leće i cvjetače recept
Recept na žlicu
Fino varivo s lećom i cvjetačom sjajan je izbor za ručak ili večeru, a bit će gotovo za 30-ak minuta
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini
Laganini na put
15 najsigurnijih zemalja za putovanje u 2026. godini

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Policija najavila veliku akciju za vikend
Dani Martinja
Policija izlazi na ulice u velikom broju: "Testirat će se svi"
Kripto prevarant i supruga ubijeni u Emiratima
Namamili ih na sastanak
Ubijeni milijunaš i supruga: Raskomadane ih pronašli u kontejnerima
Djeca nakon ručka hitno prevezena u bolnicu: Otkriven uzrok, pokrenuta hitna istraga
U Budimpešti
Masovno trovanje u susjedstvu: Deseci djece hitno prevezeni u bolnici, pokrenuta istraga
show
Gordan Grlić Radman u šetnju zagrebačkom špicom poveo suprugu Marijanu
evo kako izgleda!
Ministar Grlić Radman pod ruku je u šetnji špicom vodio suprugu, o kojoj je poznato samo jedno
Maja Šuput objavila nove romantične prizore sa Šimom Elezom
prozori kao iz filma
Maja Šuput pokazala kako izgleda romantična večera s njezinim Šimom
Severina na koncertu u Areni Zagreb s 53 godine napravila tri zvijezde
legenda od žene!
Ona ima 53 godine?! Sevka na bini u Areni napravila tri zvijezde, ovo morate vidjeti
zdravlje
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
Rezultati su nevjerojatni
Nevjerojatno otkriće: COVID cjepivo pomaže u borbi protiv ove teške bolesti!
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
Po preporuci nutricionistice
Jela od kelja: 6 recepata s mesom i bez mesa
zabava
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Urnebesno
Kad vidite gdje su stavili kadu u ovoj kupaonici, bit ćete zahvalni na svojoj
Kviz koji testira jeste li pravi znalac – i bez pomoći suigrača
Pokažite što znate!
Kviz koji testira jeste li pravi znalac – i bez pomoći suigrača
tech
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Komet 3I/Atlas
Tajanstveni "svemirski posjetitelj" iznenađuje znanstvenike svojim ponašanjem
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Veliki ritualni kompleks
Najstariji poznati spomenik drevnih Maja mogao bi biti ogromna karta svemira
Novo otkriće moglo bi radikalno utjecati na naše razumijevanje ljudske evolucije
Tehnologija kao oblik prilagodbe
Novo otkriće moglo bi radikalno utjecati na naše razumijevanje ljudske evolucije
sport
Agent otkrio: Kirilo Savčenko potpisao ugovor s Hajdukom
Agent otkrio
Hajduk zaključio transfer nakon velike pobjede: Na Poljud stiže mladi reprezentativac
Ružna scena s Poljuda: Arnel Jakupović krenuo u okršaj s navijačima, suigrači ga spriječili
Tenzije kod fenjeraša
Ružna scena s Poljuda: Igrač Osijeka krenuo u okršaj s navijačima, suigrači spriječili sukob
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
nada tinja i dalje
Iz Girone stigle odlične vijesti za Dinamo
tv
MasterChef: Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
BORBA!
Renatin i Ivanov uspjeh zasmetao Juricu! "Nemam ništa protiv nikoga, ali..."
MasterChef: Antonio Detić napustio MasterChef! "Tako se radi, tako guraj i nema ti granica!"
SVAKA ČAST!
Antonio Detić napustio MasterChef! "Tako se radi, tako guraj i nema ti granica!"
MasterChef: ANKETA: Četiri dodatne komponente - završavanje jela ili serviranje? Je li Stjepan u pravu?
RAZOČARALI!
ANKETA: Četiri dodatne komponente - završavanje jela ili serviranje? Je li Stjepan u pravu?
putovanja
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Novi na popisu
Za Louvre znate, ali možete li nabrojiti ostale? 10 najvećih muzeja na svijetu koji čuvaju neprocjenjiva remek-djela
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Vrijedi probati
Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
15 nasumičnih pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one koji žele znati (još) više
novac
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
CRAFT NAPITAK
Iz Rijeke stiže inovacija u limenci: "Recepturu smo dotjerivali godinu dana. Htjeli smo napraviti nešto što ima okus pravog voća, ali i stav"
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
davna želja
Najveći projekt između Europe i Afrike može krenuti: 10 godina gradnje i ulaganje od 8,5 milijardi eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
lifestyle
Zašto birati eriku prije vrijeska?
zanimljivo i korisno
“Načinjena je nepravda prema prirodi“: Evo zašto bismo uvijek trebali birati erike, a ne ovakav vrijesak
Odabrali ste najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
uvijek besprijekorna
Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus
Salonke Jimmy Choo iz bridal kolekcije
BLJEŠTAVE LJEPOTICE
Savršenstvo! Jesu li ovo najljepše štikle za mladenke koje ste dosad vidjeli?
sve
Agent otkrio: Kirilo Savčenko potpisao ugovor s Hajdukom
Agent otkrio
Hajduk zaključio transfer nakon velike pobjede: Na Poljud stiže mladi reprezentativac
Ružna scena s Poljuda: Arnel Jakupović krenuo u okršaj s navijačima, suigrači ga spriječili
Tenzije kod fenjeraša
Ružna scena s Poljuda: Igrač Osijeka krenuo u okršaj s navijačima, suigrači spriječili sukob
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Zanimljivo
Dalmatinac napravio pravu kolonu, a kad vidite zašto nećete se prestati smijati
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik
Za prste polizati

Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

Nakon što nas je u prošloj epizodi poveo na ekološku farmu crne slavonske svinje te farmu PZ Orahovica, Tihomir Smoljanec, iza kojeg stoji brend Meat The King, ovoga puta vodi nas u vinariju i restoran Bolfan. Tamo će nam pokazati kako mesne delicije upariti s vrhunskim vinom iz podruma vinarije Bolfan.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat the King Hrana i piće
    Šaptač steakovima

    Hrvatski kralj mesa otkriva kako nastaju najbolji komadi

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Prijateljsko okupljanje ispred Meat the King boutiquea Hrana i piće
    Vrhunac roštilja

    Gozba u stilu kralja mesa: Kad Zagreb zamiriše na burgere, ljute kobasice i trganu junetinu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close