• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 20.10.2019 08:05 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32

U trendu Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane Bardonecchia, Italija - 3 Povoljnije od Bugarske 685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu

Tihomir je u svijetu gastonomije poznat prije svega po svojoj jedinstvenoj metodi koju koristi pri odležavanja domaćeg junećeg mesa i crne slavonske svinje. Njegova ljubav prema mesu privukla je naše čitatelje koji dijele iste interese da se prijave na tečaj roštiljanja i pod njegovom palicom nauče sve o vrhunskoj pripremi mesa. U sklopu videoserijala ''Volim što radim'' u kojem nam Mercedes-Benz donosi priče o Tihomiru i ljubavi prema poslu kojim se bavi, četiri čitatelja osvojili su to jedinstveno iskustvo.

Jelena, Darko, Krunoslav i Valerio došli su s velikim oduševljenjem pred Boćarski dom spremni zasukati rukave. Tečaj je započeo Tihomirovom prezentacijom o mesu iz proizvodnje Meat the King.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić, koji i sam ima svoju komoru za odležavanje mesa.

Tihomir zna da se najbolje uči kroz praksu pa je tako svojim polaznicima radionice odlučio pokazati kako se pojedino meso priprema. ''Pekli smo kobasice od crne slavonske svinje s paprikom Volim ljuto, burgere od crne slavonske svinje i odležane junetine, odležani odrezak i T-bone i ribstake od crne slavonske svinje. Kako se kobasice rade u vrlo tankom janjećem crijevu, njih je potrebno prije pečenja obariti u vrućoj vodi nekoliko minuta. Burgeri se peku na jakoj vatri dvije i pol do tri minute sa svake strane. Dry aged odrezak od debljine četiri centimetra peče se četiri minute sa svake stane. Kotlete i T-bone stake od crne slavonske svinje, zavisi od debljine, ali ne duže od minutu i pol do dvije minute sa svake strane'', objasnio je Smoljanec.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Iako je to zavidna ponuda mesa, polaznici su pokazali najveći interes za crnu slavonsku svinju. ''Od sve ribe, najbolja mi je svinjetina'', rekao je Krunoslav Kovačić. Valeria je oduševio T-bone od crne slavonske svinje, a Darko je priznao da bi se na takvu vrstu gozbe lako naviknuo: ''Probao sam prvi put crnu slavonsku svinju s roštilja i mislim da će mi to biti jedan od favorita za sljedeće roštiljanje.'' Savjet koji je Tihomir istaknuo kod pripreme crne slavonske svinje jest taj da se ona peče na tavi tako da masnoća ne bi digla plamen, a meso pregorilo, te da se sve meso začinjava nakon pečenja.

Na tečaju su bili i blogeri Davor Šušković i Goran Vrabec koji okupljaju kolektiv zaljubljenika u roštiljanje. ''Svi mi želimo ljudima pokazati što je kvalitetan roštilj. Da to nije samo rešetka na koju baciš bilo kakvo meso i to je to. Smisao roštilja je druženje i uvijek je bilo, ali to može biti na puno većoj razini. Kad roštilj-majstor zna što radi, to je mnogo bolje iskustvo'', kazao je Goran Vrabec koji je jedan od Tihomirovih najstarijih suradnika.

Davor Šušković, koji je ispekao više roštilja od svih prisutnih zajedno, podijelio je s nama što je bitno kod pripreme roštilja: ''Rekao bih da je najvažnija dobra namirnica. Ako imamo dobro meso, lakše ćemo ga pripremiti. Nema potrebe da se bilo što okreće više od jednom, osim ćevapčića. Jedino je kod njih bitno da se okreću što više i da su što manje na direktnoj vatri.'' Priznao nam je i da sam plamen nije toliko dobar, ali svakako ga možemo ostaviti nekoliko sekundi želimo li pripremiti show i napraviti dobre fotografije.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Posjetitelji na kraju radionice nisu mogli sakriti oduševljenje. ''Zaista sam puno naučila o mesu, uzgoju i pripremi. Ima ona poznata - hrana zbližava ljude, veseli ljude i smatram da može donijeti drugu razinu sreće, a i na kraju krajeva nauči nas puno toga. Nije samo hrana kao jelo, naučimo nešto i o kulturama, uzgoju, porijeklu, ljudima'', kazala je Jelena Hrpalo, dok je Krunoslav istaknuo želju za novim radionicama: ''Trebalo bi češće organizirati ovakva druženja. Počašćen sam što sam baš ja dio toga.''

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

  • #volim što radim
  • #mercedes-benz
  • #vito furgon
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Oglas
PIK Vrbovec dobio patent za inovativnu metodu proizvodnje bez dodanih fosfata
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Overseas Highway
Inženjersko čudo: Autocesta koja "lebdi" nad morem i 44 otoka
Što je božićni punč?
Imamo recept!
Dobar božićni punč ne može se napraviti bez ovih 5 sastojaka
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Za male kufere
Hvale vrijedna akcija: Poklonimo izlete i nove uspomene mališanima koji ne mogu putovati bez naše pomoći
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Hot Frog
Poštene cijene, goleme porcije: "Hotdogerija" na Trešnjevci iz koje nećete otići gladni
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova
Dobrovoljni zarobljenici
Izolirano mjesto: Grad u kojem svi stanovnici žive u istoj zgradi od 196 stanova

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Napad u školi u Rusiji: Jednog dječaka ubio, drugog držao kao taoca, snimao krvavi pir
Panika u Rusiji
VIDEO Tinejdžer krenuo u krvavi pohod po školi: Ubio dijete, drugo uzeo za taoca, a sve je snimao
Akcija Uskoka: Uhićenja zbog krađe automobila
ZLOČINAČKO UDRUŽENJE
Nova akcija USKOK-a! U tijeku uhićenja, poznato i zbog čega
Privođenje liječnika iz Osijeka
S MASKOM NA LICU
VIDEO Pogledajte snimku privođenja liječnika osumnjičenog za zlostavljanje maloljetnika
show
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
Moamer Kasumović oglasio se prvi put nakon skandala s pedofilijom
poslao priopćenje
Prvo oglašavanje glumca koji je osuđen zbog pedofilije, slučajem je zgrozio regiju!
zdravlje
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Financijska potpora
Tko ima pravo na inkluzivni dodatak, a tko nema?
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
zabava
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Zanimljivo
Pogledajte što žena radi u javnom bazenu: "Svijet je poludio!"
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
Jeste li znali?
Svi su mislili da je paranoičan jer snima perilicu, ali rezultati potvrdili mračne sumnje
tech
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Srušene pretpostavke?
Novi dokazi pokazuju da Uran i Neptun nisu planeti kakvi mislimo da jesu
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Vrlo uzbudljivo otkriće
Kemikalija pronađena u jednoj vrsti čokolade povezana sa sporijim biološkim starenjem
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
sport
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Bilo bi lijepo
Susjedi otkrili: "Hrvatska želi prijateljsku utakmicu s nama prije Svjetskog prvenstva"
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
VIDEO Užas slavne skijašice, ušla je u cilj, a onda doživjela brutalan pad
uh, neugodno
VIDEO Užas slavne skijašice, ušla je u cilj, a onda doživjela brutalan pad
tv
MasterChef: Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
PLATINASTA KARTICA
Ante Vukadin vraća se u MasterChef - za kandidate je pripremio poseban zadatak!
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
MasterChef: Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
NEUGODNO
Sirova janjetina za TOP 7! Otto baš i nije dobro započeo novi tjedan
putovanja
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Najjeftinija europska skijališta 2026.
Povoljnije od Bugarske
685 eura za sedam dana skijanja: Ovo je “najjeftinije” europsko skijalište za 2026. godinu
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
novac
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
lifestyle
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
sve
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Sve što trebate znati
Naknada za tjelesno oštećenje zbog bolesti: Tko ima pravo na nju?
Recept za lješnjak gnijezda
Lješnjak gnijezda
Baš ih volimo, a vi? Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za blagdanske kolačiće
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik
Za prste polizati

Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

Nakon što nas je u prošloj epizodi poveo na ekološku farmu crne slavonske svinje te farmu PZ Orahovica, Tihomir Smoljanec, iza kojeg stoji brend Meat The King, ovoga puta vodi nas u vinariju i restoran Bolfan. Tamo će nam pokazati kako mesne delicije upariti s vrhunskim vinom iz podruma vinarije Bolfan.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat the King Hrana i piće
    Šaptač steakovima

    Hrvatski kralj mesa otkriva kako nastaju najbolji komadi

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Prijateljsko okupljanje ispred Meat the King boutiquea Hrana i piće
    Vrhunac roštilja

    Gozba u stilu kralja mesa: Kad Zagreb zamiriše na burgere, ljute kobasice i trganu junetinu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close