• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 20.10.2019 08:05 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32

U trendu Likeri - 5 Domaće i fino Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon Sokol kula - 1 Vrijedi posjetiti Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti Čokoladne kuglice s orasima Božanstveni okus Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu

Tihomir je u svijetu gastonomije poznat prije svega po svojoj jedinstvenoj metodi koju koristi pri odležavanja domaćeg junećeg mesa i crne slavonske svinje. Njegova ljubav prema mesu privukla je naše čitatelje koji dijele iste interese da se prijave na tečaj roštiljanja i pod njegovom palicom nauče sve o vrhunskoj pripremi mesa. U sklopu videoserijala ''Volim što radim'' u kojem nam Mercedes-Benz donosi priče o Tihomiru i ljubavi prema poslu kojim se bavi, četiri čitatelja osvojili su to jedinstveno iskustvo.

Jelena, Darko, Krunoslav i Valerio došli su s velikim oduševljenjem pred Boćarski dom spremni zasukati rukave. Tečaj je započeo Tihomirovom prezentacijom o mesu iz proizvodnje Meat the King.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić, koji i sam ima svoju komoru za odležavanje mesa.

Tihomir zna da se najbolje uči kroz praksu pa je tako svojim polaznicima radionice odlučio pokazati kako se pojedino meso priprema. ''Pekli smo kobasice od crne slavonske svinje s paprikom Volim ljuto, burgere od crne slavonske svinje i odležane junetine, odležani odrezak i T-bone i ribstake od crne slavonske svinje. Kako se kobasice rade u vrlo tankom janjećem crijevu, njih je potrebno prije pečenja obariti u vrućoj vodi nekoliko minuta. Burgeri se peku na jakoj vatri dvije i pol do tri minute sa svake strane. Dry aged odrezak od debljine četiri centimetra peče se četiri minute sa svake stane. Kotlete i T-bone stake od crne slavonske svinje, zavisi od debljine, ali ne duže od minutu i pol do dvije minute sa svake strane'', objasnio je Smoljanec.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Iako je to zavidna ponuda mesa, polaznici su pokazali najveći interes za crnu slavonsku svinju. ''Od sve ribe, najbolja mi je svinjetina'', rekao je Krunoslav Kovačić. Valeria je oduševio T-bone od crne slavonske svinje, a Darko je priznao da bi se na takvu vrstu gozbe lako naviknuo: ''Probao sam prvi put crnu slavonsku svinju s roštilja i mislim da će mi to biti jedan od favorita za sljedeće roštiljanje.'' Savjet koji je Tihomir istaknuo kod pripreme crne slavonske svinje jest taj da se ona peče na tavi tako da masnoća ne bi digla plamen, a meso pregorilo, te da se sve meso začinjava nakon pečenja.

Na tečaju su bili i blogeri Davor Šušković i Goran Vrabec koji okupljaju kolektiv zaljubljenika u roštiljanje. ''Svi mi želimo ljudima pokazati što je kvalitetan roštilj. Da to nije samo rešetka na koju baciš bilo kakvo meso i to je to. Smisao roštilja je druženje i uvijek je bilo, ali to može biti na puno većoj razini. Kad roštilj-majstor zna što radi, to je mnogo bolje iskustvo'', kazao je Goran Vrabec koji je jedan od Tihomirovih najstarijih suradnika.

Davor Šušković, koji je ispekao više roštilja od svih prisutnih zajedno, podijelio je s nama što je bitno kod pripreme roštilja: ''Rekao bih da je najvažnija dobra namirnica. Ako imamo dobro meso, lakše ćemo ga pripremiti. Nema potrebe da se bilo što okreće više od jednom, osim ćevapčića. Jedino je kod njih bitno da se okreću što više i da su što manje na direktnoj vatri.'' Priznao nam je i da sam plamen nije toliko dobar, ali svakako ga možemo ostaviti nekoliko sekundi želimo li pripremiti show i napraviti dobre fotografije.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Posjetitelji na kraju radionice nisu mogli sakriti oduševljenje. ''Zaista sam puno naučila o mesu, uzgoju i pripremi. Ima ona poznata - hrana zbližava ljude, veseli ljude i smatram da može donijeti drugu razinu sreće, a i na kraju krajeva nauči nas puno toga. Nije samo hrana kao jelo, naučimo nešto i o kulturama, uzgoju, porijeklu, ljudima'', kazala je Jelena Hrpalo, dok je Krunoslav istaknuo želju za novim radionicama: ''Trebalo bi češće organizirati ovakva druženja. Počašćen sam što sam baš ja dio toga.''

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

  • #volim što radim
  • #mercedes-benz
  • #vito furgon
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kolači bez dodanog bijelog šećera recepti
Idealni za blagdane
Ovi kolači i torte jako su slatki i fini, a ne sadrže ni gram bijelog šećera
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Gdje je Jura...
Najbolji desert zagrebačkog Adventa? Torta s vrućom čokoladom o kojoj svi pričaju na Fuliranju
Najljepša posveta Istri i teranu: Nova zvijezda koja mijenja budućnost hrvatskog vinarstva
Santa Lucia
Najljepša posveta Istri i teranu: Nova zvijezda koja mijenja budućnost hrvatskog vinarstva
Gdje klizati na otvorenom u Hrvatskoj 2025?
Ledena bajka
5 klizališta na otvorenom u Hrvatskoj koja obavezno treba isprobati u prosincu
Raskošan i lagano pripit: Jednostavan božićni kolač koji može stajati pola godine
Da bude na vrijeme
Raskošan i lagano pripit: Jednostavan božićni kolač koji može stajati pola godine
Recept za linzere koje mogu napraviti i oni koji nikad nisu ušli u kuhinju
Najslasniji kolačići
Recept za linzere koje mogu napraviti i oni koji nikad nisu ušli u kuhinju
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom prema receptu Matejke Buče
Iz nove kuharice
Zagrljaj iz tanjura: Prefino varivo s oslićem i krumpirom koje ćete napraviti nabrzinu
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Idila u Gorskom kotaru: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj
Nestvarno!
Idila u Gorskom kotaru: Planinarski dom kakav ćete teško naći bilo gdje u svijetu

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Japan tvrdi da s kineskog nosača zrakoplova nastavljaju intenzivne zračne operacije
KINA I JAPAN
Sukob se pogoršava: "To signalizira potencijalni napad"
Snažan potres pogodio Japan!
Oglasila se premijerka
Snažan potres pogodio Japan, osjetio se i u Rusiji: Izdano upozorenje, cunami pogodio dijelove zemlje, evakuacija u tijeku
Pokrenuta peticija za zabranu molitelja na trgovima: Oglasili se Vitezovi
Prikupljanje potpisa
Peticija za zabranu molitelja na trgovima već skupila impresivan broj potpisa: Oglasili se Vitezovi
show
Marko Perković Thompson najavio koncert u Poreču
fanovi oduševljeni!
Thompson najavio novi koncert, sam je objavio vijest: ''Bilo je i vrijeme...''
Intervju s Ivančicom Pahor
''nakon niza pretraga...''
Naša bivša misica boluje od karcinoma: ''Tijelo je slalo signale...''
Patrizio Ratto u prvoj polufinalnoj emisiji showa Supertalent
''volim te više nego ikada!"
Što se ovdje dogodilo?! Maja je pojurila za njim na binu, a onda je uslijedio show!
zdravlje
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Ne morate se iscrpljivati treninzima
Kako izgubiti 5 kg hodanjem? Ovo je plan koji stvarno djeluje
Prvi simptomi bolesti bubrega: 11 znakova da ne rade kako treba
Mnogi je imaju, a ne znaju
Prvi simptomi bolesti bubrega: 11 znakova da ne rade kako treba
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
Piše liječnik
Gripa i korona zajedno: Ovo su prvi znakovi da imate oba virusa odjednom
zabava
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
Reakcije gostiju su sve
Konobar u poznatom njujorškom restoranu progovorio na hrvatskom i oduševio sve prisutne
tech
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Neprestano razvijaju nova rješenja
Ukrajinci sada imaju širok raspon oružja dugog dometa za napade duboko u ruski teritorij
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Novo istraživanje upozorava
Ove dvije generacije sve češće obolijevaju od rijetkog oblika raka čiji se simptomi lako mogu krivo interpretirati
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
Jedinstveno nalazište
Rekordno otkriće u Boliviji: Gdje god pogledate, tlo je prekriveno njima!
sport
VIDEO Slučajno mobitelom snimio Vuškovićev gol života, pogledajte ovo!
strašan gol!
VIDEO Slučajno mobitelom snimio Vuškovićev gol života, pogledajte ovo!
Bilić pred povratkom na veliku scenu? Preuzima reprezentaciju koja igra dodatne kvalifikacije za SP!
glavni kandidat
Bilić pred povratkom na veliku scenu? Preuzima reprezentaciju koja igra dodatne kvalifikacije za SP!
Igrači Reala zakačili se u svlačionici, letjele boce, Alonsa nitko više ne sluša
KAOS U MADRIDU
Igrači Reala zakačili se u svlačionici, letjele boce, Alonsa nitko više ne sluša
tv
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Možda im se na kraju sreća i osmjehne - ipak su oni Sriće
MasterChef: Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
GUESS THE CHEF
Kandidati MasterChefa zaigrali novu igru! Tko najbolje imitira članove žirija?!
U dobru i zlu: Nakon ovakve poruke neće ostati ravnodušna
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Nakon ovakve poruke neće ostati ravnodušna
putovanja
Lako i jednostavno: domaći likeri kao božićni poklon
Domaće i fino
Lako i jednostavno: Domaći likeri kao savršen božićni poklon
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Vrijedi posjetiti
Sokol kula: Lijepa ratnica s hrvatskog juga koja pruža pogled koji nikada nećete zaboraviti
Čokoladne kuglice s orasima recept
Božanstveni okus
Ove kuglice od čokolade i oraha su prefine, lako ih je napraviti – ne morate čak ni paliti pećnicu
novac
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Inspirativna priča
Martina Ćustić stvorila kremu kako bi pomogla svojoj kćeri: "Ovo je moj doprinos svima koji se bore sa sličnim tegobama“
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
neočekivan kupac
Austrijski milijarder i bivši vlasnik Pornhuba zainteresiran za imovinu Lukoila
lifestyle
Popis recepata za kolače s orasima
Omiljeni sastojak
Za vas smo pripremile popis od 17 fantastičnih recepata za kolače s orasima
Ženski parfemi koji se sviđaju (gotovo) svima, idealna su opcija i za poklon
OMILJENI SU
15 parfema koji se sviđaju (gotovo) svima, idealna su opcija i za poklon
Laura Gnjatović u bundi i trapericama na zagrebačkoj špici
I raskošna bunda
Laura Gnjatović: Uske traperice i ženstvene čizme nepogrešiva su kombinacija za zagrebačku špicu
sve
Ovako se Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Urnebesno
Ovako Balkanac prevozi Mercedes! Scena nasmijala cijelu regiju
Popis recepata za kolače s orasima
Omiljeni sastojak
Za vas smo pripremile popis od 17 fantastičnih recepata za kolače s orasima
VIDEO Slučajno mobitelom snimio Vuškovićev gol života, pogledajte ovo!
strašan gol!
VIDEO Slučajno mobitelom snimio Vuškovićev gol života, pogledajte ovo!
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik
Za prste polizati

Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

Nakon što nas je u prošloj epizodi poveo na ekološku farmu crne slavonske svinje te farmu PZ Orahovica, Tihomir Smoljanec, iza kojeg stoji brend Meat The King, ovoga puta vodi nas u vinariju i restoran Bolfan. Tamo će nam pokazati kako mesne delicije upariti s vrhunskim vinom iz podruma vinarije Bolfan.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat the King Hrana i piće
    Šaptač steakovima

    Hrvatski kralj mesa otkriva kako nastaju najbolji komadi

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Prijateljsko okupljanje ispred Meat the King boutiquea Hrana i piće
    Vrhunac roštilja

    Gozba u stilu kralja mesa: Kad Zagreb zamiriše na burgere, ljute kobasice i trganu junetinu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close