• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 20.10.2019 08:05 komentari
viber Created with Sketch.
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto:Andrea Paić/Nova Studio)

Galerija Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32 Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz 32

U trendu Zurich - 5 U unajmljenom stanu? Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata Wroclaw - 1 Za svačiji džep "Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka... Rižoto od ljute kobasice i graška Izbacite s jelovnika Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine

Tihomir je u svijetu gastonomije poznat prije svega po svojoj jedinstvenoj metodi koju koristi pri odležavanja domaćeg junećeg mesa i crne slavonske svinje. Njegova ljubav prema mesu privukla je naše čitatelje koji dijele iste interese da se prijave na tečaj roštiljanja i pod njegovom palicom nauče sve o vrhunskoj pripremi mesa. U sklopu videoserijala ''Volim što radim'' u kojem nam Mercedes-Benz donosi priče o Tihomiru i ljubavi prema poslu kojim se bavi, četiri čitatelja osvojili su to jedinstveno iskustvo.

Jelena, Darko, Krunoslav i Valerio došli su s velikim oduševljenjem pred Boćarski dom spremni zasukati rukave. Tečaj je započeo Tihomirovom prezentacijom o mesu iz proizvodnje Meat the King.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić, koji i sam ima svoju komoru za odležavanje mesa.

Tihomir zna da se najbolje uči kroz praksu pa je tako svojim polaznicima radionice odlučio pokazati kako se pojedino meso priprema. ''Pekli smo kobasice od crne slavonske svinje s paprikom Volim ljuto, burgere od crne slavonske svinje i odležane junetine, odležani odrezak i T-bone i ribstake od crne slavonske svinje. Kako se kobasice rade u vrlo tankom janjećem crijevu, njih je potrebno prije pečenja obariti u vrućoj vodi nekoliko minuta. Burgeri se peku na jakoj vatri dvije i pol do tri minute sa svake strane. Dry aged odrezak od debljine četiri centimetra peče se četiri minute sa svake stane. Kotlete i T-bone stake od crne slavonske svinje, zavisi od debljine, ali ne duže od minutu i pol do dvije minute sa svake strane'', objasnio je Smoljanec.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Iako je to zavidna ponuda mesa, polaznici su pokazali najveći interes za crnu slavonsku svinju. ''Od sve ribe, najbolja mi je svinjetina'', rekao je Krunoslav Kovačić. Valeria je oduševio T-bone od crne slavonske svinje, a Darko je priznao da bi se na takvu vrstu gozbe lako naviknuo: ''Probao sam prvi put crnu slavonsku svinju s roštilja i mislim da će mi to biti jedan od favorita za sljedeće roštiljanje.'' Savjet koji je Tihomir istaknuo kod pripreme crne slavonske svinje jest taj da se ona peče na tavi tako da masnoća ne bi digla plamen, a meso pregorilo, te da se sve meso začinjava nakon pečenja.

Na tečaju su bili i blogeri Davor Šušković i Goran Vrabec koji okupljaju kolektiv zaljubljenika u roštiljanje. ''Svi mi želimo ljudima pokazati što je kvalitetan roštilj. Da to nije samo rešetka na koju baciš bilo kakvo meso i to je to. Smisao roštilja je druženje i uvijek je bilo, ali to može biti na puno većoj razini. Kad roštilj-majstor zna što radi, to je mnogo bolje iskustvo'', kazao je Goran Vrabec koji je jedan od Tihomirovih najstarijih suradnika.

Davor Šušković, koji je ispekao više roštilja od svih prisutnih zajedno, podijelio je s nama što je bitno kod pripreme roštilja: ''Rekao bih da je najvažnija dobra namirnica. Ako imamo dobro meso, lakše ćemo ga pripremiti. Nema potrebe da se bilo što okreće više od jednom, osim ćevapčića. Jedino je kod njih bitno da se okreću što više i da su što manje na direktnoj vatri.'' Priznao nam je i da sam plamen nije toliko dobar, ali svakako ga možemo ostaviti nekoliko sekundi želimo li pripremiti show i napraviti dobre fotografije.

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

Posjetitelji na kraju radionice nisu mogli sakriti oduševljenje. ''Zaista sam puno naučila o mesu, uzgoju i pripremi. Ima ona poznata - hrana zbližava ljude, veseli ljude i smatram da može donijeti drugu razinu sreće, a i na kraju krajeva nauči nas puno toga. Nije samo hrana kao jelo, naučimo nešto i o kulturama, uzgoju, porijeklu, ljudima'', kazala je Jelena Hrpalo, dok je Krunoslav istaknuo želju za novim radionicama: ''Trebalo bi češće organizirati ovakva druženja. Počašćen sam što sam baš ja dio toga.''

Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz (Foto: Andrea Paić/Nova Studio)

  • #volim što radim
  • #mercedes-benz
  • #vito furgon
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako keksi od zobenih pahuljica recept koji se kuha
Hrskavi i fini
Keksi koji se ne peku, nego kuhaju na štednjaku! Recept je jako jednostavan, a okus – fantastičan
Putnička klasa: Sardinija - otok od tristo čuda
Putopisno predavanje
Putnička klasa: Besplatno uživajte u Sardiniji - otoku od tristo čuda
Pire od krumpira s vrhnjem i parmezanom recept
Savršenstvo bez mane
Recept za pire od krumpira kao iz najboljih restorana – toliko je fin da ga možete jesti i bez pečenog mesa
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Brojimo sitno...
Najraskošnije dosad: Sve što trebate znati o ovogodišnjem Fuliranju u Zagrebu
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Upisani u povijest
Simboli Zagreba od betona i čelika: Vjesnik, Mirkova cigara, Mamutica...
Danilo: arheološko blago u blizini Šibenika
Nedovoljno poznato, a zgodno
Jeste li čuli za Danilo? Blago u blizini Šibenika koje rijetko gdje možete vidjeti u svijetu
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
Vatrena voda
Rakija "liječi sve bolesti": 5 stvari koje niste znali o najpopularnijem piću s Balkana
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
NP Lovćen
U susjedstvu: Nacionalni park do kojega vodi cesta koja je - avantura za sebe
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"
Filmski ugođaj
Titula jednog od najljepših sela na svijetu donijela im je samo probleme: "Više nemamo privatnosti, a turisti ništa ne troše"

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Sjeverna Koreja pogubila bračni par pred djecom: Stotine prisilno gledale strijeljanje
Grozota
Sjeverna Koreja pogubila bračni par, a razlog je nevjerojatan: Stotine prisiljene gledati strijeljanje, čak i djeca
IMAŠ PRAVO Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA
Jeste li znali da imate pravo na novčanu naknadu nakon prestanka radnog odnosa?
Maloljetnici na razgovoru u krim policiji
šokantna vatrena stihija
Maloljetnici u policiji! Policija raspetljava detalje požara u Vjesniku: "Ne vjeruju da se dogodio tehnički kvar, nego..."
show
Tko je suprug Meri Goldašić Jure od kojeg se rastaje?
samozatajni jure
Tko je suprug Meri Goldašić, od kojeg se razvodi?
Josip Radeljak Dikan pohvalio se putovanjem svoje kćeri Lane Radeljak
''nije propustila...''
Dikan se pohvalio potezom svoje kćeri koji ga je oduševio: ''Ponosan sam na moje suho zlato''
Franka Batelić podijelila preslatki trenutak između kćerkice i Vedrana Ćorluke
''Kad je on tu...'''
Ćorlukina Franka podijelila preslatki trenutak tate Vedrana i njihove mezimice
zdravlje
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
Pokrovitelj Donat
Kad probava stane: Što piti da se tijelo opet pokrene?
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
Piše psihologinja
7 psihosomatskih bolesti: Gdje boli kad duša boli? Ovako psiha utječe na tijelo
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
Zanimljivo
Stavio kameru u perilicu posuđa, a snimka je iznenadila gledatelje
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Nezgodno
U moru nepropisnog parkinga ovo je kralj! Scena iz Splita nasmijala domaću publiku
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
Kako su se snašli?
Tražio Amerikance da izgovore hrvatske riječi, rezultati nasmijali cijelu regiju
tech
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
Ključ za buduće terapije
Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića kako tumori sprječavaju imunološki sustav da ih uništi
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
Što to točno znači?
Znanstvenici su pronašli ogromnu pukotinu ispod jednog od vulkana u našem susjedstvu
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
Sad znamo i to
NASA-ino superračunalo provelo 400.000 simulacija i sve upućuju na istu godinu u kojoj će Zemlja biti uništena
sport
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Marko Arnautović: "18. studeni sada mora postati državni praznik za sve"
Ima poruku za političare
Marko Arnautović: "18. studeni mora postati državni praznik za sve"
Pogledajte što je zaštitar pokazao navijačima BiH na utakmici u Beču: "Taj će dobiti otkaz"
proširila se snimka
Pogledajte što je zaštitar pokazao navijačima BiH na utakmici u Beču: "Taj će dobiti otkaz"
tv
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
KUMOVI
Kumovi: Dogodila se sreća u nesreći – moraju djelovati brzo
MasterChef: Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
DOBAR SPOJ
Izgleda da su svi bili iznenađeni Markovim odličnim tanjurom - čak i on sam!
MasterChef: Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
DRUGAČIJA TEHNIKA
Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
putovanja
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
Izbacite s jelovnika
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
Za svačiji džep
"Najljepši europski grad u koji nitko ne ide": Ljepotan koji ima 12 rijeka, 21 otok i stotine patuljaka...
novac
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Grad koji ubija
Nije više za život: Smrtonosno zagađenje u metropoli godišnje odnese više od 17.000 života
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
brak iz interesa
Mađarska ostaje bez ruske nafte - i sada se mora pomiriti s Hrvatskom
lifestyle
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Lejla Filipović u cipelama koje podižu cijelu kombinaciju bez previše napora.
OMILJENI MODEL
Lejla Filipović: Cipele koje bez previše napora podižu svaku kombinaciju, boja je vrh
Recept za brze fritule
TAKO JEDNOSTAVNO
Imamo najlakši recept za brze fritule, gotove su za tren i savršene
sve
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
U unajmljenom stanu?
Europska zemlja u kojoj je zabranjeno pustiti vodu u zahodu nakon 22 sata
Tužna vijest potresla hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Ogroman gubitak za gimnastiku
Tužna vijest pogodila hrvatski sport: Preminuo jedan od najboljih trenera
Zagreb špica: Chanel čizme s potpeticom u obliku bisera u street style izdanju
WOW, FAMOZNE SU!
Dama iz Zagreba u čizmama za kojima se okretala cijela špica
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik
Za prste polizati

Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

Nakon što nas je u prošloj epizodi poveo na ekološku farmu crne slavonske svinje te farmu PZ Orahovica, Tihomir Smoljanec, iza kojeg stoji brend Meat The King, ovoga puta vodi nas u vinariju i restoran Bolfan. Tamo će nam pokazati kako mesne delicije upariti s vrhunskim vinom iz podruma vinarije Bolfan.

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat the King Hrana i piće
    Šaptač steakovima

    Hrvatski kralj mesa otkriva kako nastaju najbolji komadi

  • Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik Hrana i piće
    Za prste polizati

    Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

  • Prijateljsko okupljanje ispred Meat the King boutiquea Hrana i piće
    Vrhunac roštilja

    Gozba u stilu kralja mesa: Kad Zagreb zamiriše na burgere, ljute kobasice i trganu junetinu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close