• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #volim što radim

Kralj mesa otkriva: Kako spojiti mesne delicije s vrhunskim vinom

Nakon što nas je u prošloj epizodi poveo na ekološku farmu crne slavonske svinje te farmu PZ Orahovica, Tihomir Smoljanec, iza kojeg stoji brend Meat The King, ovoga puta vodi nas u vinariju i restoran Bolfan. Tamo će nam pokazati kako mesne delicije upariti s vrhunskim vinom iz podruma vinarije Bolfan.

Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 26.09.2019 08:50 komentari
viber Created with Sketch.
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik
Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik (Foto:Nova Studio)

Galerija Vinarija Bolfan nalazi se na samom vrhu s prekrasnim pogledom na krajolik 5 Tomislav Bolfan preporučio nam je svoje najbolje vino uz mesne delicije Tihomira Smoljaneca 5 Govedina i junetina odležale su 50 odnosno 20 dana 5 Mercedes Vito Furgon idealan je za putovanja na duže relacije 5

U trendu Modularne kuće za mlade, QSpace, Nizozemska - 6 Pametna rješenja iz Europe Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura Autobahn Neke su i protuzakonite 10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama... Kladeščica - 11 Kamo na izlet? Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore

 

Vinarija Bolfan smjestila se u pitoresknom vinogorju Zlatar, svega sat vremena od Zagreba, a vožnja do tamo sve je samo ne dosadna. Okružena spektakularnim krajolikom i romantičnim bregima, uska i strma cesta koja vodi do vinarije Bolfan bila je lagan izazov za Tihomirov Mercedes-Benz Vito Furgon.

„S obzirom na to da često posjećujem svoje partnere, vrlo mi je bitno da je auto udoban, a kako sam ja prilično krupan čovjek, bitno je da su sicevi čvrsti. U ovom autu osjećam se kao u svojem osobnom vozilu i jako mi je udobno putovati u njemu i na duže relacije kao primjerice do Splita ili Čakovca“, rekao nam je Tihomir.

U ugodnom društvu vrijeme brzo prolazi, stoga smo ubrzo stigli do vinarije Bolfan ispred koje nas je dočekao sam vlasnik vinarije, Tomislav Bolfan.

Tomislav Bolfan preporučio nam je svoje najbolje vino uz mesne delicije Tihomira Smoljaneca Tomislav Bolfan preporučio nam je svoje najbolje vino uz mesne delicije Tihomira Smoljaneca (Foto: Nova Studio)

Tihomir je sa sobom donio mnogo toga, no kako auto ima stražnja i bočna vrata, istovar stvari bio je mnogo lakši i jednostavniji.

Osim goveđih, svinjskih i junećih odrezaka Tihomir je svojem prijatelju i partneru donio i čvarke, špek te kobasicu od crne slavonske svinje. Uz te mesne delikatese Tomislav je predložio ekstrasuhi brut gold pjenušac napravljen trogodišnjom sekundarnom fermentacijom. Ta vrhunska kapljica posušit će s nepca sve masnoće, zbog čega se izvrsno nadopunjuje s tom vrstom mesa.

Nakon što smo u vinskom podrumu popili koju čašicu vina, uputili smo se u sam restoran, gdje su nas na terasi restorana dočekali srednje pečeni odležani komadi govedine i junetine našeg protagonista.

„Moj crni pinot Primus koji je odležao dvije godine u podrumu izvrsno će se sljubiti s ovim ramstecima zbog svoje strukture“, rekao nam je Tomislav.

Govedina i junetina odležale su 50 odnosno 20 dana Govedina i junetina odležale su 50 odnosno 20 dana (Foto: Nova Studio)

Ovo vino boje rubina dozrijeva u velikim hrastovim barrique bačvama, zbog čega je harmonično i meko. Izražajne voćne note i diskretni tonovi ljubičice odlično se slažu sa sočnim odrescima koji su ovom slučaju odležali 50 dana (govedina) odnosno 20 dana (junetina).

Za kraj nas je kao „desert“ dočekao fantastičan odrezak crne slavonske svinje koji se topi u ustima, a uz njega je Tomislav preporučio i adekvatno vino.

„Uz ovo vrhunsko meso od crne slavonske svinje sljubit ćemo jedan rizling iz naše kolekcije koja je iz 2015. godine. Vino koje je malo duže stajalo i u vinogradu i u podrumu i mislim da će uz ovu crnu slavonsku ovo biti izvrstan paring“, kazao nam je Tomislav.

Put do vinarije prožet je prekrasnim krajolikom koji oduzima dah Put do vinarije prožet je prekrasnim krajolikom koji oduzima dah (Foto: Nova Studio)

Prije negoli smo se uputili nazad za Zagreb, od silne hrane i pića odlučili smo se malo odmoriti i uživati u prekrasnom krajoliku Hrvatskog zagorja.

Tihomir nam je zajedno sa svojim partnerom u drugoj epizodi serijala „Volim što radim“ pokazao koje je sorte vina najbolje upariti s kojim mesom, a idući put vodi nas kod jednog od najboljih Hrvatskih chefova, Hrvoja Kroflina, gdje će nam pokazati kako se ti vrhunski komadi mesa i spravljaju. 

 

  • #volim što radim
  • #mercedes-benz
  • #vito furgon
  • #meat the king
  • #tihomir smoljanec
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Izlet na jezero
Nestvarno lijepo mjesto: Pogledajte kako izgleda šuma živih fosila
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Puno okusa
Recept za svaki dan: Zapečeni pileći zabatak u bogatom umaku od luka
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Za pola sata
Kad vas uhvati želja za slatkim: Lisnato tijesto s mirisnim nadjevom od jabuka
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neće vam ništa
Planinski "začuđeni svatovi": Jeste li čuli za snježna čudovišta?
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji će vas osvojiti orasima i karamelom
Nostalgija na tanjuru
Neodoljivi klasik: Recept za figaro koji ćete pripremiti za tren
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Kamo na izlet?
Nepoznata Medvednica: Vrh bez gužve s kojega se otvara jedan od najljepših pogleda s ove gore
Bijeli umak od tri sastojka recept
Najbrži kuhani ručak
Ovaj bijeli umak savršen je izbor uz kuhanu tjesteninu, a radi se od samo 3 sastojka u manje od 10 minuta
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Bedekovčini ubio ženu pa sebe
SLIJEDI OČEVID
Strava u Zagorju! Ubio ženu pa sebe, cure detalji zločina
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
opasna bolest
U Hrvatskoj potvrđen slučaj gube!
Pucnjava u Australiji
VIŠE JE ŽRTAVA
UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Najmanje 12 ubijenih u pucnjavi na popularnoj plaži, među njima i djeca: "Prizori su šokantni"
show
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Antonela Srna snimljena na zagrebačkoj špici
snimljena na cvjetnom
Tko je ova prekrasna brineta? Njezinog slavnog strica i brata svi znamo
Simona Mijoković snimljena na zagrebačkoj špici
rijedak izlazak
Simona Mijoković iznenadila pojavom na špici: Detalj u njezinoj ruci ukrao je pažnju
zdravlje
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
Visceralna mast
Ovo je jedina kombinacija koja dokazano topi najopasniju masnoću u tijelu!
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
zabava
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Wow!
Pogledajte što su upecali u Jadranu! Nije dizajnerski remen, već nešto potpuno drugačije
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Wow!
Ova snimka dvoboja između orke i morskog psa pokazuje prirodu u svom najopasnijem stanju
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
Pronađite uljeza
Neobičan posjetitelj zgrozio kupce trgovine! Pogledajte tko se sakrio među peciva
tech
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Naglasak na djelotvornosti
Jedan vojnik, čitav roj dronova: Ukrajina ponovno ispisuje nova pravila modernog ratovanja
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Nova nada za pacijente
Terapija koja je donedavno bila znanstvena fantastika sada spašava živote od dosad neizlječivog oblika raka
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
BIT ĆE POSLA
Fruk ima novu destinaciju, Rijeka već spremila zamjenu: Stiže li zvijezda Vatrenih s Eura u Francuskoj?
tv
MasterChef: Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
KAKVA PRIČA!
Iza Stjepana je zanimljiv i neobičan put do kuhinje! "Ne znam koliko ljudi zna, ali..."
MasterChef: Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
ELIMINIRAN
Mark otkrio svoje planove nakon odlaska iz MasterChefa: "Postoji cijela priča!"
Kumovi: Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
KUMOVI
Glumac koji nas nasmijava pred kamerama i izvan njih
putovanja
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura
novac
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
uspjeh iz susjedstva
Slovenac hakirao ruter i putem YouTubea dobio gotovo milijun eura
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
stvaraju budućnost
Rimac Technology s partnerima razvija novu generaciju baterija. Prva primjena u Bugattiju?
lifestyle
Brineta iz Zagreba u bež kombinaciji i robusnim Ugg gležnjačama
Tip-Top
Kombinacija brinete iz Zagreba pravi je primjer kako izgledati top i kad je zima, pogledajte čizme
Recept za bajadera tortu bez pečenja
Divota!
Teško je riječima opisati koliko je dobra: Pročitajte recept za kremastu i raskošnu bajaderu bez pečenja
Najbolja slastičarka u Hrvatskoj za vas je izdvojila tri glavna savjeta za suhe kolače
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
sve
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
Komentar Ivice Mede
Garcia pokazao Livaji petlju: Dinamo u gadnom sosu, Kovačević na rubu
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
ANTONIO, NEDOSTAJAO SI!
VIDEO Pogledajte "munje i gromove" iz meča Plazibata i Mahiedinnea: Kako ovdje nitko nije pao!?
Pobjednik Dječjeg Eurosonga 2025. je Francuska
Što kažete?
Francuska je pobjednik Dječjeg Eurosonga, evo kako se plasirao naš Marino!
Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz
Bitni detalji

Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

''Oko nekih stvari sam bio u zabludi pa mi je Tihomir to razjasnio. Recimo, koliko pasmina životinja kod goveda utječe na konačnu kvalitetu. Sada znam gdje ću dalje tražiti i nastaviti sa svojim amaterskim poduhvatima'', kazao je Valerio Opačić...

NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda Meat the King Hrana i piće
    Šaptač steakovima

    Hrvatski kralj mesa otkriva kako nastaju najbolji komadi

  • Tečaj roštiljanja s Tihomirom Smoljancem donosi Mercedes-Benz Hrana i piće
    Bitni detalji

    Trikovi hrvatskog "Kralja mesa" za pripremu najsočnijih odrezaka, burgera i kobasica

  • Prijateljsko okupljanje ispred Meat the King boutiquea Hrana i piće
    Vrhunac roštilja

    Gozba u stilu kralja mesa: Kad Zagreb zamiriše na burgere, ljute kobasice i trganu junetinu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

close