Kraljica zimskih jela, njezino veličanstvo sarma u Afteru je Švicarka. Slast i ime duguje racletteu, siru koji se topi, struže, miriše i jede zimi, najčešće s krumpirom. Nepristojno je u njemu uživati sam i ne podijeliti ga s drugima, a kako su dečki iz Aftera osmislili praktičan način rezanja i posluživanja, svatko može uzeti komadić na drvenom štapiću.

U hladnim alpskim noćima sir se topi i struže preko krumpira te pije s vinom, a na Gornjem gradu kiselina iz kupusa se skladno spaja sa sirom i dodatno ga naglašava. Očekujete li tipičnu, bakinu sarmu, mogli biste se iznenaditi jer Švicarka nosi mediteranske začine, a glavnu ulogu ima papar, koji fantastično ističe aromu sira. Kako kažu u Afteru, ljudi se najprije boje probati, ali kad kušaju – oduševe se okusom.

After After (Foto: PK)

U Afteru pokušavaju biti drukčiji od drugih i kad je riječ o desertima - specijalitet su im oreo fritule s kojima su dugo eksperimentirali dok nisu dobili baš ono što su htjeli. Uz loptice s hrskavim, ali i mekim srcem lijepo pašu vruća pića, poput džina ili pelinkovca. Vrući pelin totalni je hit, uz sok od višnje, citruse i mirisne začine lijepo će vas zagrijati.

Cijene: 

Vrući pelin 24 kune
Hot gin 24 kune
Sarma sticks 32 kune
Sarma sticks raclette 40 kuna
Philly cheese 55 kuna
Oreo fritule 30 kuna

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju