Kraljica zimskih jela, njezino veličanstvo sarma u Afteru je Švicarka. Slast i ime duguje racletteu, siru koji se topi, struže, miriše i jede zimi, najčešće s krumpirom. Nepristojno je u njemu uživati sam i ne podijeliti ga s drugima, a kako su dečki iz Aftera osmislili praktičan način rezanja i posluživanja, svatko može uzeti komadić na drvenom štapiću.
U hladnim alpskim noćima sir se topi i struže preko krumpira te pije s vinom, a na Gornjem gradu kiselina iz kupusa se skladno spaja sa sirom i dodatno ga naglašava. Očekujete li tipičnu, bakinu sarmu, mogli biste se iznenaditi jer Švicarka nosi mediteranske začine, a glavnu ulogu ima papar, koji fantastično ističe aromu sira. Kako kažu u Afteru, ljudi se najprije boje probati, ali kad kušaju – oduševe se okusom.
After (Foto: PK)
U Afteru pokušavaju biti drukčiji od drugih i kad je riječ o desertima - specijalitet su im oreo fritule s kojima su dugo eksperimentirali dok nisu dobili baš ono što su htjeli. Uz loptice s hrskavim, ali i mekim srcem lijepo pašu vruća pića, poput džina ili pelinkovca. Vrući pelin totalni je hit, uz sok od višnje, citruse i mirisne začine lijepo će vas zagrijati.
Cijene:
Vrući pelin 24 kune
Hot gin 24 kune
Sarma sticks 32 kune
Sarma sticks raclette 40 kuna
Philly cheese 55 kuna
Oreo fritule 30 kuna