Još jedno brzo i hranjivo jelo našlo je svoje mjesto u serijalu Master jela u 15 minuta, koji donosimo u suradnji s Podravkom. Food-blogerica Sandra Rončević pokazala nam je kako se pečena paprika i tunjevina odlično slažu kada ih povezuje začin koji im daje onaj talijanski štih.
Inače idealna za umake za tjestenine i ostala fina mediteranska jela na bazi rajčice, Vegeta Natur za talijanska jela u ovom je receptu obogatila tunjevinu, koja s pečenom paprikom, maslinama i feta sirom daje odličnu ideju za kreativne zalogajčiće badnje večere.
Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 5
(Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Sastojci (za dvije osobe):
2 konzerve Eva tuna fileta (230 g)
1 žličica Vegete Natur za talijanska jela
5 fileta Podravka pečene paprike
6-8 šnita kruha (planinski rustikalni Zlato polje)
2 žlice maslinova ulja
10 zelenih maslina
100-150 g slanog sira (tipa feta)
Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 1
(Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
Priprema:
1. Kruh narežite na šnite debljine jedan centimetar.
2. Tunjevinu ocijedite od ulja i stavite je u zdjelicu. Dodajte joj usitnjene zelene masline, žlicu-dvije maslinova ulja i 1 žličicu Vegete Natur za talijanska jela. Filete pečene paprike ocijedite, malo posušite pa ih narežite na uže trakice.
Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 2
(Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
3. Na dobro zagrijanoj tavi pokapanoj s malo maslinova ulja tostirajte kruh. Tostirani kruh složite na pladanj ili dasku, nadjenite ga tunjevinom, gore stavite filete pečene paprike pa sve pospite slanim sirom i dodajte bosiljak. Sa strane dodajte malo rukole, sve pokapajte maslinovim uljem i poslužite.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.