Galerija Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 2 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 5 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 4 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 3 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 6 +0 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 1

Još jedno brzo i hranjivo jelo našlo je svoje mjesto u serijalu Master jela u 15 minuta, koji donosimo u suradnji s Podravkom. Food-blogerica Sandra Rončević pokazala nam je kako se pečena paprika i tunjevina odlično slažu kada ih povezuje začin koji im daje onaj talijanski štih.

Inače idealna za umake za tjestenine i ostala fina mediteranska jela na bazi rajčice, Vegeta Natur za talijanska jela u ovom je receptu obogatila tunjevinu, koja s pečenom paprikom, maslinama i feta sirom daje odličnu ideju za kreativne zalogajčiće badnje večere.

Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 5 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 5 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Sastojci (za dvije osobe):
2 konzerve Eva tuna fileta (230 g)
1 žličica Vegete Natur za talijanska jela
5 fileta Podravka pečene paprike
6-8 šnita kruha (planinski rustikalni Zlato polje)
2 žlice maslinova ulja
10 zelenih maslina
100-150 g slanog sira (tipa feta)

Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 1 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 1 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Priprema:
1. Kruh narežite na šnite debljine jedan centimetar.
2. Tunjevinu ocijedite od ulja i stavite je u zdjelicu. Dodajte joj usitnjene zelene masline, žlicu-dvije maslinova ulja i 1 žličicu Vegete Natur za talijanska jela. Filete pečene paprike ocijedite, malo posušite pa ih narežite na uže trakice.

Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 2 Master jela u 15 min: Crostini s tunjevinom, pečenom paprikom i feta sirom - 2 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)
3. Na dobro zagrijanoj tavi pokapanoj s malo maslinova ulja tostirajte kruh. Tostirani kruh složite na pladanj ili dasku, nadjenite ga tunjevinom, gore stavite filete pečene paprike pa sve pospite slanim sirom i dodajte bosiljak. Sa strane dodajte malo rukole, sve pokapajte maslinovim uljem i poslužite.

  Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 1 Hrana i piće Može li brže? Mediteranska salata sa slanutkom i skušom nastaje i nestaje u trenu

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju