Galerija Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 5 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 8 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 7 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 6 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 11 +3 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 4

U novom video receptu serijala Master jela u 15 minuta koje donosimo u suradnji s Podravkom, Sandra Rončević sprema brzu mediteransku salatu uz koju više nećete imati izgovor zbog kojeg nemate vremena za hranjiv obrok. Slanutak kao i većina grahorica i riba se ljube, a sve što morate napraviti da poslužite ovo jelo je poslagati na tanjur sve te divne namirnice.

Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 3 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 3 (Foto: Nova Studio)

RECEPT - Mediteranska salata sa slanutkom i Eva skušom

Sastojci (za 2 osobe):

400 g konzerviranog slanutka Podravka
2 limenke Eva skuše
1 manja glavica luka
250 g mini rajčica
10 kom zelenih maslina
20 g rukole
nekoliko svježih listova bosiljka
Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 2 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 2 (Foto: Nova Studio)
Za preljev:
50 ml maslinova ulja
1-2 žlice soka od limuna
1-2 prstohvata Vegeta Maestro origana
malo Vegeta Maestro šarenog papra
2 prstohvata soli

Priprema:
1. Luk narežite na tanke ploške, a mini rajčice prerežite po pola. Konzervirani slanutak dobro ocijedite. Slanutak je bogat vlaknima i odličan izvor proteina, a ima i niski glikemijski indeks. 

Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 11 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 11 (Foto: Nova Studio)

2. Napravite preljev: u teglicu stavite maslinovo ulje, sol, papar, origano i sok od limuna pa dobro protresite. Origano obavezno protrljajte prstima kako bi otpustio više okusa i mirisa.

3. U zdjelu ili dublji tanjur složite opranu rukolu, dodajte slanutak, narezani luk i mini rajčice. Dodajte i filete skuše pa sve prelijte pripremljenim preljevom. Na kraju dodajte zelene otkoštene masline i svježi bosiljak pa poslužite.

Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 4 Master jela u 15 min: Mediteranska salata sa slanutkom i skušom - 4 (Foto: Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju