Galerija Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 1 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 2 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 3 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 12 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 11 +7 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 9

U trećem videu kulinarskog serijala Master jela u 15 minuta koje donosimo u suradnji s Podravkom, Sandra Rončević kuha jednostavnu tjesteninu idealnu za hladnije dane. Grašak u konzervi koji nas uvijek može čekati u smočnici, bogat proteinima i izvrstan izvor vlakana, svojom slatkoćom odlično će nadopunjuje pikantne kranjske kobasice u finom kremastom umakom. Pravi comfort food s zdravijom verzijom tjestenine, Zlato polje školjkama od pira, koji ćete htjeti napraviti još danas.

Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 13 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 13 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

RECEPT - Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama

Sastojci (za 4 osobe):
250 g Podravka konzerviranog graška
400 g tjestenine Zlato polje školjke od pira
2 prstohvata Vegeta Maestro šarenog papra
2 prstohvata Vegeta Maestro majčine dušice
2 režnja češnjaka

Master jela za 15 min: Fagioli all\'uccelletto - 19 Hrana i piće Master jela u 15 minuta: Sandrin toskanski klasik koji je gotov i prije nego što ste mu izgovorili ime
200 g Podravka kranjskih kobasica
2-3 žlice maslinova ulja
2 prstohvata soli
400 ml slatkog vrhnja
ribani sir grana padano (za služenje)

Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 12 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 12 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Priprema:
1. Ocijedite konzervirani grašak. Kranjske kobasice uzdužno prerežite na četiri dijela pa ih narežite na ploške.
2. Zagrijte vodu za tjesteninu, kad zakuha posolite ju pa ubacite tjesteninu i kuhajte je prema naputku na pakiranju.

Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 7 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 7 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

3. Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje pa ubacite drobljeni češnjak i popržite ga oko minute. Dodajte narezane kobasice i popecite ih jedno 5-6 minuta, potom dodajte slatko vrhnje i majčinu dušicu, promiješajte i pustite da lagano prokuha. Posolite i popaprite pa dodajte ocijeđeni grašak. Lagano promiješajte.
4. Dodajte kuhanu, ocijeđenu tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine, promiješajte i odmah poslužite uz dodatak ribanog sira.

  Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 8 Tjestenina s graškom i kranjskim kobasicama u finom kremastom umaku - 8 (Foto: Vigor Klaić/Nova Studio)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju