Parmezan je tvrdi polumasni sir od kravljeg mlijeka koji potječe iz talijanskog grada Parme. Karakterizira ga pikantan okus i miris koji se posebno dobro sljubljuje s jelima na bazi tjestenine.

Ako ne smijete konzumirati mliječne proizvode ili ne želite jesti hranu životinjskog porijekla, ne očajavajte. U vlastitom domu možete napraviti vegansku verziju smrvljenog sira koja nalikuje na parmezan iz trgovina, a za što će vam biti potrebno svega četiri sastojka.

Veganski parmezan - sastojci:

  • 100 grama sirovih indijskih oraščića
  • 3 žlice prehrambenog kvasca
  • 1 čajna žličica soli
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu

Veganski parmezan - priprema:

  1. U dobar blender ili sjeckalicu povrća stavite indijske oraščiće, prehrambeni kvasca, sol i češnjak u prahu.
  2. Pulsirajte dok se smjesa ne pretvori u fini prah nalik na naribani parmezan kakav možete kupiti u trgovinama.
  3. Prebacite smjesu u staklenku i pohranite u hladnjak na nekoliko tjedana. Poslužite preko omiljenog jela od tjestenine. Dobar tek!

U trendu Robinzonska kuća Tubile na Krku, Airbnb - 6 85 eura na noć Kućica od 20 kvadrata na Krku savršena je za one koji se žele udaljiti od gužve i pronaći malo mira i tišine Pirjane tikvice Uz meso i ribu Najfinije pirjane tikvice: Recept za sjajan prilog gotov za 10 do 15 minuta Suhomesnati proizvodi Skraćuju život Stručnjak za dugovječnost otkrio: Nemojte jesti ovih 5 "otrovnih" vrsta hrane

Kako napraviti veganski parmezan, otkrijte u YouTube videu Minimalist Bakera.