Jeste li ikada priželjkivali imati cijeli restoran samo za sebe i još jednu osobu? I još da ima kakav lijepi vrt s jacuzzijem u kojem se možete odmoriti nakon finih sljedova? Takav scenarij postao je stvarnost, i ne u nekoj dalekoj zemlji, nego baš kod nas. Preciznije, u Dalmaciji - više od toga vam ne smijemo reći jer je lokacija tajna. Najmanji „supper club“, u Hrvatskoj, odnosno mjesto za druženje i opuštanje koje ima posebnu priču otvorio je prije mjesec dana Šibenčanin sa suprugom. Poželjeli su ostati anonimni jer je jedna od čari neobičnog restorana upravo iznenađenje, koje nećemo kvariti.
Table for two prvenstveno je namijenjen gurmanskom doživljaju u paru, ali prema željama gostiju, restoran prima i četvero ljudi. Nakon ulaska u hedonističku oazu spušta se crna zavjesa i počinje predstava.

„Čitav život sam radio u velikim ugostiteljskim sustavima i kroz šalu govorio kako ću otvoriti najmanji restoran s tek jednim stolom za dvoje jer je tako moguće u potpunosti se posvetiti gostu i pružiti mu vrhunsku uslugu. Nakon 25 godina to sam i uspio realizirati“, kaže vlasnik, koji je svojom strašću prema vrhunskim namirnicama i kuhanju zarazio i suprugu.

„Moja supruga je kao body fitness natjecateljica prije hranu dijelila na proteine i ugljikohidrate, ali naveo sam je da zavoli gastronomiju i naučio je da zajedno uživamo u kulinarstvu. Danas je odlična kuharica! Sve radimo skupa, od smišljanja novih jela i pripreme hrane pa do uređenja prostora“, otkriva.

Table for two nije poseban samo po tome što će vam se potpuno posvetiti, nego i osigurati privatnost kad to poželite. Između sljedova ili poslije njih opustiti se možete u vrtu s jacuzzijem, brojiti zvijezde uz čašu omiljenog pića, odmoriti se ili prespavati u posebnoj prostoriji. Odlučite li prenoćiti, ujutro vas može dočekati i doručak u vrtu.

Kako nam priča vlasnik, prilikom uređenja restorana premisa je bila elegancija s dozom luksuza u prostoru kojem ne nedostaje dobre energije. Crni i zlatni detalji, dekorativni elementi i umjetnine doprinose glamuru jedinog restorana za dvoje u Hrvatskoj. A cijeli doživljaj ima prijateljsku cijenu. Cijena menija kreće se od 400 kuna plus piće, a korištenje sobe i jacuzzija uz doručak košta dodatnih 120 eura.

Kuhanjem, osmišljavanjem jelovnika i posluživanjem hrane bave se vlasnici, a s obzirom na to da su im mnogi vrsni hrvatski chefovi kućni prijatelji, ne nedostaje im kulinarskih trikova. Domaće i opušteno, a opet sofisticirano iskustvo koncept je koji dosadašnji gosti hvale.

Table for two Table for two (Foto: Table for two)

Poseban začin mediteranskim, kontinentalnim, azijskim i fusion klasicima, u kojima ne nedostaje vrhunskih komada mesa, upravo je iščekivanje i mašta koju budi znatiželja. No bez brige, odlučite li se na otkrivanje nove restoranske priče, bit ćete u dobrim rukama. Misao vodilja u pripremi osam do deset sljedova iznenađenja je sezona, kao i ponuda domaćih OPG-ova. Na vama je tek upozoriti ako ste na nešto alergični i prepustiti se ritmu večeri. Želite li otkriti lokaciju tajnog restorana, dat ćemo vam hint: broj telefona na koji možete rezervirati jedini stol je 095 1981 839.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju